Društvo

USPRS u Priboju: Roditelj jednog đaka naterao nastavnicu da se izvini njegovom detetu, nastavnica završila u Hitnoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/05/2024

-

14:15

USPRS u Priboju: Roditelj jednog đaka naterao nastavnicu da se izvini njegovom detetu, nastavnica završila u Hitnoj
USPRS u Priboju: Roditelj jednog đaka naterao nastavnicu da se izvini njegovom detetu, nastavnica završila u Hitnoj - Copyright Prinstscreen YouTube/Televizija 5 Užice

veličina teksta

Aa Aa

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da se OŠ "Desanka Maksimović" u Priboju dogodio incident u kom je roditelj jednog đaka terao nastavnicu da se izvini njegovom detetu, koga je prethodno zamolila da se prikladno obuče.

"U OŠ 'Desanka Maksimović', pred početak priredbe povodom Dana škole, roditelj zaposlen u policiji je došao u školu i pred svim prisutnim najgrublje izvređao nastavnicu koja je učestvovala u pripremi priredbe. Izgovarajući uvrede pretio joj je prstom, vikao, unosio se u lice  i prisilio je da se izvini njegovom detetu, jer ga je, pred početak priredbe, zamolila da se prikladno, (u skladu sa školskim propisima) obuče", navedeno je u saopštenju Unije SPRS.

Dodaju da je nastavnici, inače dugogodišnjoj radnici škole, zbog pretrpljenog sresa, poniženja i  uvreda pogoršalo zdravstveno stanje, pa je prevezena  u službu hitne pomoći.

To nije jedini incident koji se dogodio u Priboju. U pribojskoj Gimnaziji učenik se telefonom snimao na času i snimak, u kome izgovara uvrede i pretnje prema jednom profesoru, "uživo" prenosio na društvenu mrežu Tik-Tok.

Povodom ovog slučaja profesor je podneo pisanu prijavu u kojoj  je naveo da je učenik povredio njegov ugled, čast i dostojanstvo.

"Zbog navedenih slučajeva nasilja, na inicijativu predsednika sindikata OŠ 'Desanka Maksimović', 20. maja je održan sastanak predsednika sindikata USPRS svih pribojskih škola. Konstatovano je da se povodom nasilja u školama od strane uprava škola  adekvatno postupalo, da su slučajevi na vreme prijavljeni i da su  pokrenute predviđene procedure", navedeno je u saopštenju.

Od policije,  tužilaštva i drugih nadležnih sindikat zahteva da se pravovremeno i adekvatno postupa.

"Ne možemo, ne želimo i ne smemo  više tolerisati da se sistemski  generisano nezadovoljstvo, agresija i  bes nekažnjeno izlivaju po zaposlenima u prosveti - najmanje zaštićenim radnicima javnih službi. U borbi protiv nasilja svake vrste pozivamo sve građane na solidarnost", stoji u saopštenju USPRS u Priboju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija