Društvo

Faktor Rammstein: Srbija se etablirala kao prva destinacija za manifestacije u ovom delu Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2024

-

11:30

Faktor Rammstein: Srbija se etablirala kao prva destinacija za manifestacije u ovom delu Evrope
Husein Memić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Odlukom kultne nemačke grupe Rammstein da od svih gradova regiona izabere Beograd za održavanje svoje evropske turneje, Srbija se etablirala kao prva destinacija za manifestacije u ovom delu Evrope, izjavio je za Tanjug ministar turizma Husein Memić.

"Našu zemlju ne prepoznaju samo strani turisti, već i ozbiljni umetnici koji od velike konkurencije u regionu biraju Beograd, a što je rezultiralo činjenicom da hotelijeri ne pamte kada je bilo ovoliko interesovanje za smeštajem gostiju iz cele Evrope", rekao je on. 

On je podsetio da je Srbija po tempu rasta stranih gostiju u odnosu na period pre pandemije u prvom kvartalu ove godine bila prva destinacija u Evropi. 

profimedia

 

Tom trendu, kako je naveo, dosta doprinose manifestacije, jer pored Egzita koji je proglašavan i za najbolji evropski festival, i Beer festa, kao najmasovnijeg događaja, koncert Ramštajna potvrđuje da se šire manifestacioni kapaciteti i da u tom delu turističke ponude ima još prostora za rast. 

"Iako je u turističkom smislu daleko odmakao, uveren sam da Beograd ima sve predispozicije da se nametne kao turistički centar ovog dela Evrope čemu će umnogome doprineti manifestacija EXPO, koja je jedinstvena do sada prilika za turističku promociju cele zemlje", rekao je Memić.

Na hotelijerskoj industriji će biti veliki zadatak da kroz podizanje nivoa usluge i nove investicije izađe u susret povećanoj tražnji, a što će se svim ugostiteljima, uveren sam, dvostruko vratiti. 

"Najbolji primer je to što u Beogradu trenutno nema slobodnog kreveta jer su bukvalno svi smeštajni kapaciteti popunjeni", zaključio je Memić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija