Društvo

Macura: Žene na selu nisu zaboravljene

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2024

-

16:53

Macura: Žene na selu nisu zaboravljene
Macura: Žene na selu nisu zaboravljene - Copyright Ministarstvo bez portfelja

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka bez portfelja zadužena za oblast rodne ravnopravnosti, političko i ekonomsko osnaživanje žena i sprečavanja nasilja nad ženama Tatjana Macura posetila je danas Jabuku kod Pančeva, gde je prisustvovala obeležavanju Međunarodnog dana žena na selu, u organizaciji Udruženja žena "Zlatna jabuka".

Macura je istakla značaj upoznavanja sa radom predstavnica udruženja i ukazala  da je važno podržavati kulturu i tradiciju žena u sredinama koje neguju multikulturalnost, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ministarka se zahvalila predstavnicama udruženja i dodala da je posebno zahvalna pripadnicama makedonskog, srpskog i svih drugih naroda koje žive u Jabuci i naglasila da one i sve druge žene koje žive i rade na selu danas nisu nevidljive. 

Navela je da je njena želja bila da razgovara sa ženama iz ovog kraja, da se upozna sa tradicijom i kulturom multikulturalne sredine kakva je Jabuka, ali i da pruži podršku ženama iz Jabuke i svih sela Srbije. 

Macura je istakla da žene iz sela nisu zaboravljene i da postoje brojne projektne aktivnosti koje podstiču ekonomsko osnaživanje žena, a koje postoje na nivou Vlade Srbije, ali i kabineta koji vodi.

U okviru programa obeležavanja prikazan je kulturno-umetnički program predstavnika KUD-a "Vasil Hadžimanov", kao i nastup hora "Zvuci jabuke" koji čine članovi udruženja "Srce u Jabuci" i meštani Jabuke.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija