Aktuelno

Odloženo ročište na suđenje Miki Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

14:10

Odloženo ročište na suđenje Miki Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja
Odloženo ročište na suđenje Miki Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole, te će se sledeće ročište održati 14. oktobra.

Suđenje je odloženo zbog zdravstvenog stanja optuženog koji nije došao na današnje suđenje. Njegov branilac Zoran Jakovljević je sudiji naveo da se Aleksiću pogoršalo stanje kada je otac Milene Radulović, kako tvrdi "fizički nasrnuo" na Aleksićevu suprugu.

Na ovu tvrdnju publika je imala burnu reakciju, zbog čega ih je sudija upozorio, a Jakovljević im na to rekao "mnogo ste hrabri u gomil".

Sudija je naložio da se, s obzirom da Aleksić počeo da prima hemioterapiju, dopuni veštačenje kako bi se utvrdilo da li je sposoban da prisustvuje i prati suđenje.

Prethodno suđenje koje bilo u petak je trajalo kratko jer je takođe odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija