Sezona

Najbolje čuvane tajne Crne Gore: Pet plaža za koje i dan danas retko ko zna, a pravo su malo parče raja

Komentari

Autor: Euronews Srbija/T.T.

12/07/2024

-

16:42

Najbolje čuvane tajne Crne Gore: Pet plaža za koje i dan danas retko ko zna, a pravo su malo parče raja
Perazića do - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Premda većina nas misli da je obišla Crnogorsko primorje uzduž i popreko, malena zemlja uvek nađe način da nas iznenadi. Na obali dugoj 293 kilometra nalazi se širok spektar od čak 117 peščanih i šljunkovitih plaža.

Međutim, spektakularne uvale na kojima se krije tirkizni Jadran vešto su skrivene od očiju javnosti, letnje vreve i obično rezervisane za lokalne meštane.

Pogledajte kojih pet plaža su i dalje najbolje čuvana tajna crnogorskog primorja i iskoristite priliku da ih obiđete ovog leta.

Pecka, Luštice

Euronews Srbija/Tara Tomović

 

Nekada se do ove plaže moglo doći samo čamcem, ali otkako je prokopan kamenolom, put kojim se dolazi do njega, ujedno je i put do plaže.

Osim toga, radi se o plaži na kojoj je sniman spot za čuveni hit grupe Who See "Đe se kupaš".

Plaža Pecka nalazi se nedaleko od Tivta, odnosno na putu ka Plavim horizontima i Oblatnom.

Euronews Srbija/Tara Tomović

Plaža Pecka

Do pre nekoliko godina bila je potupno divlja, a sada se na njoj nalazi ambijentalni bar koji će upotpuniti ugođaj.

Trsteno, Budva

Screenshot/Youtube/Andrew T

Trsteno

Smeštena je između dva rta, na putu između plaža Jaz i Ploče, odnosno šest kilometara od centra Budve.

Radi se o jednoj od najatraktivnijih peščanih plaža u Crnoj Gori, a zbog jedinstvenog položaja njen plićak je dugačak oko 50 metara. Zaštićena je od velikih talasa i jakih vetrova. Upravo je zato idealna za decu.

Na plaži postoji nekoliko restorana, a zbog male veličine plaže ispunjene ograničenim brojem ležaljki, poželjno je doći ranije kako biste našli svoje mesto.

Perazića do, Petrovac

Euronews Srbija/Tara Tomović

Perazića do

Nalazi se u zalivu, tačno ispod manastira Reževići. Do nje se može doći skretanjem sa magistralnog puta Budva-Petrovac. Prekrivena je peskom i šljunkom, dok tirkizno more gotovo da "bode oči".

Oni koji nisu kolima, do Perazića do mogu doći i pešaka od Petrovca i uživati u najlepšoj šetnji u životu. Dva kilometra hoda nećete ni osetiti uz sve ono što ćete usput videti - borovu šumu, more, skrivenu uvalu Crvena stijena do koje se može doći barkom, a na kraju tunela vas čeka najlepša nagrada - plaža Perazića do.

Euronews Srbija/Tara Tomović

Crvena stijena

Perazića do je uvala u kojoj su zapravo smeštene tri plaže od kojih je srednja najmanja. Sve tri su uređene, te ima dovoljno sadržaja da mirno provedete čitav dan na nekoj od njih.

Malaya Beach, Jaz

U pitanju je restoran Malaya Beach Club koji se nalazi u privatnom parčetu raja, odnosno uvali do koje se dolazi preko plaže Jaz. Svi koji žele da posete ovaj ambijentalni bar i njegovu privatnu plažicu to mogu učiniti tako što će peške doći do krajnje leve strane plaže Jaz, proći iza stena i otkriti Malaju.

Ambijentalna muzika uz kristalno čisto more kreira pravu mediteransku atmosferu na samo korak od Budve.

Screenshot/Youtube/Maximum Shre

Malaya Beach

Plaža je zaista skrivena od letnjih gužvi, a sam bar se na TripAdvisoru predstavlja kao "kulturno i duhovno mesto u divljoj prirodi, okruženo vodom, stenama i drvećem".

Osim toga, spektakularni pogled upotpunjen je mediteranskom kuhinjom, odnosno svežom ribom koju su love lokalni ribari.

Crvena glavica, Sveti Stefan

Plaža istoimenog restorana Galija jedna je od najpopularnijih na Budvanskoj rivijeri, ali oni koji na raskrsnici ka plaži skrenu desno, biće nagrađeni novim interesantnim prizorom.

Euronews Srbija/Tara Tomović

Crvena glavica

Plaža Crvena glavica nalazi se u neposrednoj blizini Svetog Stefana i do nje se može stići peške, tj. šetnjom od magistralnog puta koji vodi ka Petrovcu.

Euronews Srbija/Tara Tomović

Crvena glavica

Danas se na Crvenoj glavici nalazi prelepi ambijentalni bar u kojem možete provesti dan dok u pozadini svira Manu Čao, uživati u crvenkastoj boji peska, sa šumom u zaleđini.

Budući da se pak, radi o divljoj plaži, ona nije obeležena bovama, pa treba biti oprezan pri kupanju.

Euronews Srbija/Tara Tomović

Crvena glavica

Crvena glavica je dobila ime po brežuljku koji se nalazi iznad i čine stene crvene boje. Do većeg dela plaže se može stići automobilom, dok su neke uvale dostupne samo čamcem ili plivajući.

Komentari (0)

Putovanja