Novosti

Aerodrom Nikola Tesla: Na aerodrom doći dva i po sata pre leta

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2024

-

12:54

Aerodrom Nikola Tesla: Na aerodrom doći dva i po sata pre leta
Aerodrom Nikola Tesla - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Belgrade Airport, deo VINCI Airports mreže, ove letnje sezone dočekuje putnike sa značajnim unapređenjima kapaciteta, komfora i usluga a zbog očekivanog značajnog povećanja saobraćaja u narednim nedeljama, savetuje putnicima da se pridržavaju nekoliko preporuka za putovanja i kao prvo navode da provere status svog leta i da na aerodrom dođu na vreme, najbolje dva i po sata pred planirano poletanje.

U saopštenju ove kompanije se ističe da je u odnosu na prethodno leto, a zahvaljujući završetku velikih radova, povećan kapacitet na ključnim tačkama tokova putnika, poput šaltera za prijavu na let, pasoške i bezbednosne kontrole, a uveden je novi sistem za upravljanje prtljagom.

Otvorena je i nova, glavna duty-free prodavnica, tri puta veća od prethodne, uz značajno obogaćenu ponudu.

Putnicima savetuju da pravovremeno provere sve uslove za putovanje do odredišta, da obezbede neophodnu dokumentaciju i redovno proveravaju najnovije informacije o svom letu.

S obzirom na period pojačanog saobraćaja, planirajte dovoljno vremena za dolazak na aerodrom, savetuju iz Aerodroma Nikola Tesla.

Zbog unapređenja i proširenja aerodromskih parkirališta, iz ove kompanije putnicima savetuju da unapred odaberu parking prema svojim potrebama i navode da na raspolaganju imaju šest modernih parkirališta uz mogućnost online rezervacija i tzv. Kiss & Fly zona duž terminala za brzo iskrcavanje putnika.

Za duža zadržavanja preporučuju Tesla parking P11.

Za brži prolazak kroz pasošku kontrolu, neophodno je pripremiti putne dokumente i kartu za ukrcavanje na let pre dolaska na šalter.

U zoni odlazaka, na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu za pripadnike granične policije, dok je na dolascima broj šaltera povećan na 13 u odnosu na prošlogodišnjih osam.

Euronews Srbija

 

Pre dolaska do bezbednosne kontrole, valjalo bi odvojiti stvari kao što su kaiš, sat, ključevi i novčanik, tečnosti, aerosole i kozmetiku u pakovanjima do 100 mililitara upakovanim u providnu plastičnu kesu sa zatvaračem i odvojiti ih od ručnog prtljaga.

Iz Aerodroma Beograd podsećaju da putnik sa sobom u ručnom prtljagu može poneti ukupno litar tečnosti a tečnosti u pakovanjima većim od 100ml dozvoljene su u ručnom prtljagu, samo u medicinske svrhe i u vidu hrane za decu.

Ograničenja putem razglasa su ograničena zbog komfora putnika pa bi obaveštenja o izlazu i statusu leta valjalo pratiti na monitorima u terminalu.

Dodaju da karta za ukrcavanje više ne sadrži broj izlaza, koji je u nekim slučajevima podložan izmenama u poslednjem trenutku.

Što se prtljaga tiče, preporuka je da putnici najvažnije stvari, kao što su lekovi, sredstva za ličnu higijenu, punjači i važna dokumenta uvek nose u ručnom prtljagu i da jasno obeleže svoj prtljag kontakt informacijama.

U slučaju kašnjenja ili gubitka prtljaga, putnici bi trebalo da dođu do šaltera za izgubljeni prtljag koji se nalazi u zoni za preuzimanje prtljaga i da popune zapisnik.

Briga o prtljagu je u nadležnosti partnerskih kompanija za zemaljsko opsluživanje koje posluju na Aerodromu Nikola Tesla a nadležne službe ovih kompanija zajedno sa avio-prevoznicima čine sve da se prtljag locira i isporuči u najkraćem mogućem roku.

Za putnike je korisno da znaju i da je osoblje aerodroma u zgradi terminala, prepoznatljivo po plavim prslucima, dostupno da im pomogne u rešavanju svim pitanja i nedoumicama koje mogu da imaju za vreme boravka na aerodromu.

U prvih pet meseci ove godine aerodrom je opslužio više od 2,9 miliona putnika, što je za 16 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a broj letova povećan je za 11 odsto.
 

Komentari (0)

Putovanja