Život

Od "prokleta je Amerika i zlato što sja" do nonšalancije Jusufa Dikeča: Scene koje su obeležile Olimpijske igre u Parizu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/08/2024

-

12:36

Od "prokleta je Amerika i zlato što sja" do nonšalancije Jusufa Dikeča: Scene koje su obeležile Olimpijske igre u Parizu
Od "prokleta je Amerika i zlato što sja" do nonšalancije Jusufa Dikeča: Scene koje su obeležile Olimpijske igre u Parizu - Copyright Tanjug AP/Petros Giannakouris

veličina teksta

Aa Aa

Svečanom ceremonijom na stadionu "Francuska" u Parizu završene su 33. Olimpijske igre, a zastavu Srbije nosili su zlatni strelci Zorana Arunović i Damir Mikec. Ceremonija zatvaranja trajala je više od tri sata, a okončana je spuštanjem olimpijske zastave i njenom primopredajom Los Anđelesu, narednom organizatoru Igara. 

Predsednik Organizacionog odbora, Toni Ostange, tokom govora odao je i priznanje, kako je rekao, kralju Novaku Đokoviću. A uz Novaka, Arunović i Mikeca, zlatnu medalju Srbiji su doneli i vaterpolisti, srebro tekvondistkinja Aleksandra Perišić, a bronzu košarkaši.  

Srbija je Igre u Parizu završila kao 27. po uspešnosti, za jedno mesto bolje nego u Tokiju, iako je u glavnom gradu Japana pre tri godine osvojila devet medalja: tri zlata, srebro i pet bronzi. 

Najuspešnije na Igrama u Parizu bile su Sjedinjene Američke Države, zatim Kina, Japan, Australija i domaćin Francuska. Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja biće održan većeras u 20 časova ispred Starog dvora.

Međutim, o nekim snimcima govorilo se više nego o dešavanjima na sportskim "borilištima", time se bavio naš novinar Miloš Milić u Kocki. 

Euronews Srbija

Aleksić: Naši košarkaši su pobednici turnira

O uspesima srpskih sportista u Parizu za našu televiziju govorio je novinar Arena sporta Aleksandar Aleksić koji objašnjava da iako je naša zemlja osvojila manje medalja nego na Olimpijskim igrama u Tokiju, ostvarila je bolji plasman na listi uspešnosti. 

"Očekivali smo više, najavljeno je bilo da ćemo ići na tih 10 medalja, dakle da zaokružimo sa dvocifrenim učinkom. Nismo uspeli, ali ako bismo sada redom išli, zaista nam je malo nedostajalo da dođemo do 10 odličja", ističe Aleksić.

On je izdvojio uspeh naših košarkaša i vaterpolista, ocenivši da se radi o neverovatnim ostvarenjima koja su obeležila ovu Olimpijadu. 

Detaljnije o uspesima naših sportista na ovogodišnjim Olimpijskim igrama o kojima je govorio novinar Arena sporta mpžete pogledati u videu ispod.

Euronews TV

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin