Tehnologija

Ilon Mask stigao u Peking na razgovore o uvođenju softvera za samostalnu vožnju

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2024

-

09:22

Ilon Mask stigao u Peking na razgovore o uvođenju softvera za samostalnu vožnju
Ilon Mask stigao u Peking na razgovore o uvođenju softvera za samostalnu vožnju - Copyright Tanjug/AP/Leon Neal

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask stigao je danas u Peking, gde će se sastati sa visokim kineskim zvaničnicima povodom razgovora o uvođenju softvera za potpuno samostalnu vožnju (FSD), rekla su dva izvora za Rojters.

Izvori su dodali će Mask tražiti odobrenje za prenos podataka prikupljenih u Kini u inostranstvo radi unapređenja algoritma.

Tesla, na zahtev kineskih regulatora, od 2021. čuva u Šangaju sve podatke prikupljene iz vozila u Kini. Američki proizvođač električnih vozila uveo je FSD pre četiri godine, ali uprkos zahtevima kupaca, on i dalje nije dostupan u Kini. Kompanija Tesla je u Kini prodala više od 1,7 miliona vozila otkako je izašla na tržište pre 10 godina.

Kina je drugo najveće tržište za Teslu na globalnom nivou, a fabrika u Šangaju je najveća koju kompanija poseduje. Poseta Maska Kini podudara se se izložbom automobila u Pekingu, na kojoj je Tesla poslednji put izložila svoje modele 2021. godine.

Kompanija Tesla je ranije ovog meseca saopštila da će otpustiti 10 odsto zaposlenih usled pada prodaje i konkurentnih cena električnih vozila. Prošle nedelje Tesla je prijavila prvi pad kvartalnih prihoda od 2020. godine, kada je pandemija kovida-19 usporila proizvodnju i isporuke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin