Poznati

Još jedna žena tužila Didija za silovanje: Tvrdi da je reper želeo da joj se osveti zbog opaske o Tupakovom ubistvu

Komentari

Autor: BBC

23/10/2024

-

18:14

Još jedna žena tužila Didija za silovanje: Tvrdi da je reper želeo da joj se osveti zbog opaske o Tupakovom ubistvu
AP/Joel Ryan - Copyright AP/Joel Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna žena optužila je Šona "Didija" Kombsa za silovanje koje se navodno dogodilo 2018. godine. Novu tužbu protiv repera podnela je izvesna Ešli Parham prošlog utorka pred federalnim sudom u Severnoj Kaliforniji, a u njoj se tvrdi da ju je Kombs silovao zato što je rekla da veruje da je bio umešan u smrt Tupaka Šakura.

Parham navodi da je u februaru 2018. u jednom baru upoznala izvesnog Šejna Pirsa, koji je tada telefonom pozvao svog prijatelja Kombsa kako bi je navodno impresionirao. Međutim, ona mu je rekla da nije njegova obožavateljka, jer veruje da je bio umešan u Tupakovo ubistvo.

Kombs je čuo tu njenu opasku i, prema njenoj tužbi, rekao da će "platiti za to", piše BBC.

Sledećeg meseca Parham je navodno otišla u Pirsovu kuću, kako bi mu pomogla oko lekova za karcinom, kada je nedugo potom stigao i Kombs sa svojim telohraniteljem, vozačem i još nekoliko prijatelja. 

Ona navodi da joj je on zamerio ono što je rekla za ubistvo Tupaka Šakura i da joj je nožem pretio da će joj napraviti "glazgovski osmeh", što je izraz koji se koristi za povredu nanetu od uglova usana do ušiju.

Prema tužbi, Perhan je zatim bila drogirana i žrtva grupnog silovanja od strane Pirsa, Kombsa i njegovog telohranitelja i dvojice prijatelja.

Zašto neki veruju da je Kombs bio umešan u Šakurovo ubistvo?

Dugo su kružile glasine o tome da je Didi bio umešan u ubistvo Tupaka Šakura u Las Vegasu 1996. godine, ali nikada nisu potvrđene.

Između Tupaka, koji je predstavljao školu hip-hopa sa istočne obale i Didija, koji je bio predstavnik zapadne, postojalo je veliko rivalstvo. U jednom intervjuu pokojni reper ispričao je da je sumnjao da su Kombs i njegovi prijatelji učestvovali u njegovom ranjavanju nekoliko godina ranije, što je Didi negirao.

AP Photo/Frank Wiese, File

Tupak Šakur

Glasinama su doprineli navodni "dokumenti FBI" o ovom slučaju iz 1994, za koje će se kasnije ispostaviti da su falsifikovani, ali koje je izvesni novinar Čak Filips koristio 2008. za svoj tekstu u Los Angeles Times.

Međutim, novu sumnju probudilo je svedočenje izvesnog Dvejna 'Keffe D' Dejvisa koji je prošle godine uhapšen, zbog navoda iz njegovih memoara da je bio u automobilu iz kog su ispaljeni hici koji su ubili Šakura.

Magazin "People" pisao je u julu da je Dejvis 2009. policiji rekao da je "Kombs morao da se otarasi Šakura" i izvršnog direktora "Death Row Records" Šuge Najta, koji je bio sa reperom u autu i da mu je ponudio milion dolara da "reši problem". 

Dejvis je optužen zato što je navodno obezbedio oružje i dao zeleno svetlo za ubistvo, a sudiće mu se od marta sledeće godine.

Didi odlučno negira umešanost u ovaj slučaj.

Šta još stoji u optužbi Parham?

Ešli Parham tvrdi da je nakon napada, prišla Kombsu sa nožem, a da joj je on navodno ponudio novac za ćutanje o onom što se desilo i rekao joj da se "izvukao i iz mnogo većih zločna od tog", ponovo pomenuvši Tupaka. 

Na to je njegov telohranitelj navodno izvukao pištolj, uperio ga u njega i rekao da ponovi ono što je rekao o Tupaku. 

Parham tvrdi da je ona pokušala da dohvati ruku telohranitelja u kojoj je držao pištolj i da je zbog toga on opalio u smeru brda iza Pirsove vile.

AP/Marc Serota

 

Parham tvrdi da je Kombs iskoristio tu priliku da pobegne, ali da ga je ona stigla sa nožem u ruci i oborila na zemlju s ciljem da ga ubode, ali da se pokolebala zbog njegovog preklinjanja da ga poštedi.

Kada je odlučila da ode, Kombs je pojurio za njom, zbog čega ga je navodno zakačila nožem po stomaku. 

Uspela je, kako tvrdi, da pobegne na ulicu i iz komšijske kuće pozove policiju. 

Ona tvrdi da je Pirs nedugo nakon tog događaja počeo da vozi novi auto, koji je bio "nadoknada koju mu je Didi dao zbog nameštanja silovanja", stoji u sudskim dokumentima.

Kombs je trenutno u Pritvornom centru u Bruklinu, gde čeka suđenje za reketiranje, trgovinu ljudima i transportne usluge za prostituciju. U poslednjih nekoliko meseci suočava se i sa nizom optužbi za seksualne napade, počev od tužbe koju je protiv njega prošle godine pokrenula bivša devojka Kejsi Ventura.

Ove nedelje advokat Toni Bazbi iz Hjustona izjavio je da zastupa 120 osoba koje tvrde da su bile Kombsove žrtve u poslednjih dvadeset godina.

Komentari (0)

Magazin