Fokus

Šokantni navodi o zlostavljanju maloletnika: Gomilaju se nove tužbe protiv Didija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2024

-

19:21

Šokantni navodi o zlostavljanju maloletnika: Gomilaju se nove tužbe protiv Didija
Šokantni navodi o zlostavljanju maloletnika: Gomilaju se nove tužbe protiv Didija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šon "Didi" Kombs suočen je sa sedam novih tužbi za seksualno zlostavljanje, dok su njegovi advokati zatražili od sudije koja nadgleda krivični postupak protiv njega - zbog trgovine ljudima, da izda zabranu davanja izjava njegovim tužiocima i njihovim advokatima.

Građanske tužbe objavljene su u nedelju i u ponedeljak od strane četiri muškarca i tri žene zbog navodnog nedoličnog ponašanja u Njujorku, Los Anđelesu i Las Vegasu, koje datiraju iz 2000. godine, ali uglavnom iz 2022. godine, rekao je advokat Toni Bazbi na Fejsbuku.

U nekim od tužbi se navodi da su neidentifikovane slavne ličnosti takođe učestvovale u zlostavljanju osoba koje sada tuže Didija.

Pedesetčetvorogodšnji Kombs suočava se sa najmanje dvadeset građanskih tužbi u kojima se optužuje za seksualno nedolično ponašanje, a čak 13 tužbi zastupa Bazbi.

Didi je negirao krivicu i apeluje na svoj petonedeljni boravak u zatvoru u Bruklinu, poznatom po lošim uslovima života, nakon što mu je dva puta odbijena kaucija da se brani sa slobode.

Nove tužbe dodatno komplikuju pravne probleme za Kombsa koji je, prema rečima tužilaca, prisiljavao žrtve da učestvuju u seksualnim aktivnostima protiv njihove volje, podmićivao i zastrašivao ih kako bi ćutale, i zapošljavao svoj tim da sve to prikrije.

Svih sedam novih tužilaca koristili su pseudonime Džejn Dou (NN lice). Petoro ga je tužilo saveznom sudu, a dvoje sudu države Njujork.

Zlostavljanje na MTV dodeli nagrada

AP/Chris Pizzello/Invision

 

U jednoj od novih tužbi, tužiteljka je navela da je imala 13 godina kada ju je Kombs drogirao i napao na after-partiju posle dodele MTV Video Music Awars 2000. godine u Njujorku.

Ona je izjavila da su je Kombs i neimenovani muški selebriti vaginalno silovali dok je neimenovana ženska osoba posmatrala, nakon što je Kombs rekao: "Spremna si za provod".

U drugoj tužbi, osoba muškog pola navodi da je imala 17 godina u trenutku incidenta i da je bio ambiciozni umetnik koji se upustio u razgovor sa Kombsom na žurci 2022. godine u jednom penthausu na Menhentnu, gde mu je Kombs obećao da od njega "može napraviti zvezdu".

Muškarac je naveo da je Kombs u njegovo piće sipao drogu i kasnije ga napao, uključujući hvatanje za genitalije u sobi u kojoj su drugi bili uključeni u grupni seks.

"Gospodin Kombs i njegov pravni tim imaju potpuno poverenje u činjenice, svoje pravne odbrane i integritet pravnog procesa", naveli su Didijevi advokati u odgovoru na tužbe i nastavili:

"Na sudu će istina pobediti, a to je da Kombs nikada nije seksualno napao nikoga, ni odraslu osobu, ni maloletnika, ni muškarca, ni ženu".

Inače, Bazbijeva kancelarija je izjavila da zastupa više od 150 osoba koje trenutno tuže Kombsa, većina u zajedničkim optužnicama.

Suđenje u prvoj polovini 2025.

AP/Marc Serota

 

Kombs se suočava sa krivičnim suđenjem od 5. maja 2025. godine zbog tri krivična dela - zavere u cilju reketiranja, trgovinu ljudima i pomaganje u lancu prostitucije.

Zahtev za zabranom komunikacije, koji je podneo Mark Agnifilo, Kombsov glavni advokat, traži da se spreče potencijalni državni svedoci i njihovi advokati u davanju izjava koje, kako kaže, značajno ometaju Kombsovo pravo na fer suđenje.

Agnifilo se usprotivio mnogim izjavama "usmerenim na omalovažvanje Kombsovog karaktera u medijima", uključujući "lažne tvrdnje o seksualnom zlostavljanju dece".

Zamolio je sudiju da naloži tužiocima da otkriju da li su odobrili takve izjave i da se naloži svedocima i advokatima da uklone izjave na mrežama koje su pod njihovom kontrolom.

Savezni okružni sudija Arun Subramanijan koji nadgleda krivični postupak, naložio je tužiocima da daju odgovor do 30. oktobra.

Portparol američkog tužioca Damjana Vilijamsa na Menhetnu, čija kancelarija sudi Kombsu, odbio je da komentariše situaciju, prenose američki mediji.

Pet novih građanskih tužbi na saveznom nivou dobilo je pet različitih sudija. Dvojica od njih su naložila tužiocima da pismeno obrazlože zašto bi trebalo da ostanu anonimni.

 

Komentari (0)

Svet