Poznati

Šta je prethodilo smrti pop zvezde Lijama Pejna: Kobni pad sa balkona hotela u Buenos Airesu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

17/10/2024

-

10:16

Šta je prethodilo smrti pop zvezde Lijama Pejna: Kobni pad sa balkona hotela u Buenos Airesu
Šta je prethodilo smrti pop zvezde Lijama Pejna: Kobni pad sa balkona hotela u Buenos Airesu - Copyright Tanjug/AP/Ben Birchall/PA

veličina teksta

Aa Aa

Britanski pevač Lijam Pejn, nekadašnji član planetarno popularne grupe One Direction, preminuo je nakon pada sa trećeg sprata hotela "CasaSur Palermo" u Buenos Airesu.

Iako okolnosti koje su prethodile smrti zvezde još nisu u potpunosti razjašnjene, argentinskom "Todo Noticias" piše da je nedugo pre njegovog pada, hotelsko osoblje tražilo hitnu asistenciju policije, jer "imaju gosta koji je preteao sa drogom i alkoholom". 

"Lomi stvari, polomiće celu sobu", rekao je menadžer hotela policiji, tražeći da hitno pošalju nekog, jer je "život gosta u opasnosti".

Tanjug/AP

 

Osoblje nije ulazilo u sobu, gde je odsedao "tokom dva ili tri dana".

Pablo Policičio, direktor policije Buenos Airesa, rekao je za AP da je Pejn "skočio sa balkona svoje sobe".

Policija je došla u hotel ubrzo nakon poziva koji je upućen nešto posle pet sati uveče po lokalnom vremenu, jer su bili upozoreni na "agresivnog čoveka koji bi mogao da bude pod uticajem droga i alkohola", naveo je Policičio. 

Tanjug/AP

Fanovi pale sveće ispred hotela u kom je nastradao Pejn

Fotografije Pejnove hotelske sobe, koje je objavila policija Buenos Airesa, prikazuju polupan televizor. Nadležni sada pokušavaju da istraže okolnosti smrti i zahtevaju autopsiju, rekao je načelnih Hitne pomoći argentinske prestonice Alberto Kresenti za "Todo Noticias".

Ko je bio Lijam Pejn

Lijam Pejn bio je član grupe One Direction, formirane u britanskoj rijaliti emisiji "X faktor", u koju je producent Sajmon Kauel uključio i takmičare Harija Stajlsa, Zaina Malika, Luija Tomlisona i Najala Horana, jer kao solo izvođači, prema njegovom mišljenju "nisu bili dovoljno dobri".

Ispostavilo se da je napravio pravu kombinaciju, jer je grupa postala globalna senzacija, a prva četiri njihova albuma jedan za drugim osvajala su svetske top liste. 

Njihovi fanovi širom sveta, koji su sebe zvali "Directioners", kupili su više od 50 miliona albuma, ali su posle izvesnog vremena, mladići odlučili da svaki krene svojim putem.

Tanjug/AP

 

Iako je od članova najveću popularnost zadržao Hari Stajls, i Pejn je uspeo da izgradi uspešnu solo karijeru, a njegov prvi samostalni album "LP1" prodat je u 18 miliona primeraka. 

Međutim, bio je jedan od članova kojima je slava najteže pala i o tome je otvoreno govorio. 

"Mislim da se nisam mučio u smislu na koji obično pomislite, kada recimo idem ulicom i svaka osoba me zaustavlja. Mislim, dešava se povremeno, ali se uglavnom mučim mentalno. To je u pripremi i tome da znate da biste uvek mogli biti fotografisani", rekao je u jednom intervjuu.

Otvoreno je govorio i o svojim problemima sa alkoholizmom, koji su počeli u vreme kada je One Direction bio na vrhuncu popularnosti. 

Tanjug/AP

 

Prošle godine objavio je da se posvetio trezvenom životu i priznao da se mučio sa suicidalnim mislima i da je bio na rehabilitaciji. 

U istoj godini kada se One Direction raspao, Pejn je objavio da je u vezi sa 10 godina starijom pevačicom i članicom žirija "X faktora" Šeril Kol. 

S njom je naredne godine dobio sina Bera, ali su 2018. raskinuli. 

Među slavnim ženama s kojima su ga povezivali svetski tabloidi bila je i top model Naomi Kembl, a poslednja devojka s kojom je i bio u hotelu u Buenos Airesu bila je influenserka Kejt Kesidi.

Zašto je Lijam otišao u Argentinu?

Pejn je na svom Instagramu svojevremeno objavio da putuje u Buenos Aires, kako bi 2. oktobra gledao nastup svog nekadašnjeg kolege iz benda Najala Horana, sa kojim je navodno "imao da raščisti neke stvari". 

"Idemo u Argentinu - prvo, zato što želim, drugo zato što želimo i treće, zato što Najal Horan nastupa i mislim da ćemo samo da navratimo i pozdravimo se", rekao je pevač.

Tanjug/AP

 

Istakao je da među njima nema "nikakve zle krvi", ali je takođe naglasio i da moraju da razgovaraju.

Kesidi je u međuvremenu na društvenim mrežama sa svojim pratiocima podelila da se njihov boravak u Argentini odužio i podelila snimke njihovog uživanja u jahanju, lokalnoj hrani i poseti Horanovom nastupu.

Međutim, dva dana pre tragedije, ona je na TikToku objavila da je odlučila da napusti Južnu Ameriku i otputuje u Majami, jer se nešto što je trebalo da bude kratka poseta Buenos Airesu, pretvorilo u dvonedeljni odmor.

"Bila sam tako spremna da odem, iskreno. Volim Južnu Ameriku, ali ne volim da ostanem na istom mestu predugom. Trebalo je da ostanemo oko pet dana, a ostali smo dve nedelje i zato sam samo rekla: 'Moram da idem kući'", objavila je influenserka.

U sredu 16. oktobra, nedugo pre nego što će biti pronađen mrtav, Pejn je na mreži Snapchat objavio video o svojoj poseti Argentini i tome kako se raduje povratku kući da vidi svog psa.

"Divan je dan ovde u Argentini", rekao je muzičar u svom poslednjem videu.

Komentari (0)

Magazin