Reflektor

Festival filmskih autorki prvi put u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2021

-

17:45

Festival filmskih autorki prvi put u Novom Sadu
Festival filmskih autorki prvi put u Novom Sadu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Festival filmskih autorki biće održan prvi put od 18. do 20. juna u Novom Sadu, a na programu je više od 20 kratkometražnih filmova raznih žanrova, koji su u celosti ili najvažnijim autorskim segmentima delo žena.

Selekcija obuhvata najautentičnija regionalna ostvarenja nastala u protekle dve godine, saopštili su organizatori iz udruženja OFF Novi Sad i onlajn magazina Iz OFFa.

Osim filmskih projekcija, posetioce očekuju i javni razgovori o filmovima i predavanje o istoriji ženskog autorstva na filmu, kao i specijalna projekcija filma "Prizori iz života džukca" Tanje Brzaković, koji je prikazan na 49. Festu.

"Cilj novopokrenutog festivala jeste da ženski glasovi u filmskoj umetnosti postanu transparentni, ali i da se omogući povezivanje autorki i na taj način podstakne formiranje ženskih filmskih kolektiva unutar regionalnog kulturnog prostora", navode organizatori i s ponosom ističu  revijalni karakter festivala, koji upravo ide pod ruku sa njegovom misijom međusobnog osnaživanja umesto kompeticije.

Festivalski program biće održan u Velikoj dvorani Kulturnog centra Novog sada i u vrtu Galerije Matice srpske.

Komentari (0)

Kultura