Reflektor

Iva Milanović o predstavi "Pokondirena tikva": Možda mlade privuče naslov, čak i da nisu čitali lekturu

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2024

-

11:01

Iva Milanović o predstavi "Pokondirena tikva": Možda mlade privuče naslov, čak i da nisu čitali lekturu
Iva Milanović o predstavi "Pokondirena tikva": Možda mlade privuče naslov, čak i da nisu čitali lekturu - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumica Iva Milanović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Pokondirena tikva" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Milanović je rekla da u komadu Jovana Popoviča Sterije tumači Evicu, i da joj je naporna bila prvenstveno tehnička stvar - savladavanje dijalekta, pošto je rodom sa juga Srbije.

Deleći pozornicu sa Natašom Ninkovič, u ulozi Feme, Milanović je istakla da je "uživala u radu sa njom, u vrsti energije koju ima, temperamentu, brzini". 

"Ona ima sjajno spoljno oko, dosta dobro vidi stvari, tako da nam je pomagala i u scenama u kojima ona nije učestvovala. Radili smo baš timski", navela je glumica.

Milanović je ocenila da će gledaoce prvući predstavi njen naslov, i nada se da će imati edukativnu svrhu. 

"Prvenstveno se nadam da će mladi, srednja škola, da budu privučeni tim naslovom, pa makar da ne bi čitali lektiru. Drugo, nadam se da će uživati u našoj igri i našoj radosti. Nadam se da će se na taj način povezivati", navela je Milanović.

Kao pripadnica generacije koja nije odrastala uz društvene mreže, Milanović je navela da i dalje ima "potpuno drugačiji utisak sveta i odnosa", ali da misli da je to sada veći problem za mlade.

"Verovatno iz potrebe da se uklope imaju potrebu da prate neki trend koji možda baš i nije na mestu. Ali nekako je prirodno da u tim godinama težiš pripadanju nekom društvu. Zato je pubertet naporan", navela je glumica.

Govoreći o svojim profesionalnim očekivanjima, Milanović je rekla da se ostvari u različitim ulogama, i da glumački dar ostvari u onome što je raduje.

"Privlači me Lejdi Magbet, na primjer, za koje prvenstveno trebaju godine. Ali volela bih od Zvončice do Lejdi Magbet, da postoji neki raspon, da mogu stalno da istražujem unutar različitih kategorija", rekla je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura