Aktuelno iz kulture

Vučević sa predstavnicima sindikata kulture o položaju zaposlenih u tom sektoru

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2024

-

18:24

Vučević sa predstavnicima sindikata kulture o položaju zaposlenih u tom sektoru
Vučević sa predstavnicima sindikata kulture o položaju zaposlenih u tom sektoru - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

 Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predstavnicima sindikata kulture o položaju zaposlenih u ovom sektoru i različitim aspektima koji se odnose na finansiranje i status zaposlenih.

Vučević je saslušao je zahteve predstavnika sindikata koji se odnosi na povećanje zarada u ovom sektoru i istakao da je spreman da se razgovorima dođe do konstruktivnog i konkretnog predloga, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici sindikata kulture obavestili su premijera Vučevića da je izvršena kompletna sistematizacija radnih mesta u ovoj oblasti, koja broji oko 10.500 zaposlenih, a čija je prosečna zarada ispod republičkog proseka i izrazili spremnost za rešavanje otvorenih pitanja kroz dijalog.

Dogovoreno je da se u narednim danima održi sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva kulture i izađe sa konkretnim predlozima.

Sastanku je prisustvovao i ministar kulture Nikola Selaković, navedeno je u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura