Aktuelno iz kulture

Premijera filma o Mariji Kalas večeras na Venecijanskom filmskom festivalu: Anđelina Džoli kao operska diva

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

16:31

Premijera filma o Mariji Kalas večeras na Venecijanskom filmskom festivalu: Anđelina Džoli kao operska diva
Premijera filma o Mariji Kalas večeras na Venecijanskom filmskom festivalu: Anđelina Džoli kao operska diva - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Film "Marija" o čuvenoj grčkoj operskoj pevačici Mariji Kalas, sa Anđelinom Džoli u naslovnoj ulozi, biće prikazan večeras na Venecijanskom filmskom festivalu.

Džoli je na svetskoj premijeri filma na Festivalu filma u Veneciji (MOSTRA), u četvrtak, rekla da joj je uloga slavne operske pevačice značila više nego što može da izrazi rečima.

"Privilegovana sam osećajem kao da poznajem ovu ženu i time da sam se na trenutak našla u njenoj koži. Zaista mi je stalo do nje", rekla je Džoli za Associated Press.

Film se prati priču poslednje nedelje života operske pevačice Marije Kalas, 1977. godine, u Parizu.

Čileanski režiser Pablo Larejn pozvao je Džoli da preuzme ulogu legendarnog soprana u filmu "Marija", koji je Netflix nedavno kupio za distribuciju.

Larejn je, istraživajući živote poznatih žena sa tragičnim pričama, postao redovan gost Venecije. 

Sa portretom Džeki Kenedi i filmom "Džeki" sa Natali Portman u naslovnoj ulozi prisustvovao je na festivalu 2016. godine. Sa Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane i biografskim filmom "Spenser" vratio se u Veneciju 2021. godine. Oba filma su nominovana za Oskara za najbolju glumicu.

"Marija" je takozvani zaključak trilogije ovih istorijskih žena.

Tokom svog kratkog života, svojim glasom i scenskim prisustvom bez premca, postala je jedna od najvećih operskih pevačica svih vremena.

profimedia, AP/Richard Shotwell

 

"Kada sam stavila njene naočare i njenu grčku kosu osetila sam se kao Marija koju svet nije poznavao i povezala sam se sa njom", rekla je Džoli.

Džoli je trenirala šest meseci da se pripremi za ulogu, a pevanjem i glumom spojila je "prave stvari".

"Ovo je najteža stvar koju sam uradila, bila sam prestravljena", rekla je ona.

Džoli je dva puta bila nominovana za Oskara za glumu, a pobedila je tumačeći sporednu ulogu u filmu "Neprilagođena". Poslednji put je nominovana za glavnu ulogu u filmu Klinta Istvuda "Zamena" ("Changeling"). 

"Marija" je jedan od ostvarenja koje se takmiče za nagradu "Zlatni lav", a u takmičarskoj selekciji je 21 film.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura