Aktuelno iz kulture

Koncertom mladih domaćih muzičara počeo muzički deo Nišvil džez festivala (FOTO)

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2024

-

22:00

Koncertom mladih domaćih muzičara počeo muzički deo Nišvil džez festivala (FOTO)
Koncertom mladih domaćih muzičara počeo muzički deo Nišvil džez festivala (FOTO) - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Koncertom mladih domaćih muzičara iz Nišvil džem orkestra (Nisville Jam Orchestra) večeras je na Niškoj tvrđavi počeo muzički deo Nišvil džez festivala. 

Planirano je da usledi nastup etno džez fjužn sastava Vertigong iz Indonezije, a nakon njih i koncert američkog trubača Tea Krokera koji spaja fank, latino džez i hiphop. 

U toku večeri će publika u Nišu imati prilike da vidi Bruklin džez esenšals koji promovišu autentični soul džez zvuk.

Kraj programa prve večeri Nišvila na glavnoj bini pripada kultnom jamajčanskom rege sastavu Blek uhuru, kao i eklektičnim džezerima iz Belgije Kermetz A L`est.

Na Nišvil džez festivalu do 18. avgusta nastupiće i hiphoperi Arsested (Arrsested) Development, saksofonistkinja Kamila Džordž (Camilla George), argentinska bosa nova pevačica Karen Souza, domaća pop pevačica Konstrakta i brojni drugi izvođači. 

Prethodno je nagrada za najbolju predstavu festivala Nišvil pripala ravnopravno "Kendi“ pozorišta Zlatni Jelec iz Severna Makedonija i "Veliki spektakl smaka sveta“ Teatra En Vol iz  Italije.

U okviru Nišvila, u sredu uveče je premijerno prikazan dokumentarni film "Moje putovanje" o pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću (1936-2008), a prethodno i o džez muzičarima Miši Blamu (1947-2014) i Bošku Petroviću (1935-2011).


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura