Aktuelno iz kulture

Selin Dion i Lejdi Gaga pevaju pesmu Edit Pjaf u Parizu: Ko sve nastupa na svečanom otvaranju Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Euronews

26/07/2024

-

11:57

Selin Dion i Lejdi Gaga pevaju pesmu Edit Pjaf u Parizu: Ko sve nastupa na svečanom otvaranju Olimpijskih igara
Selin Dion i Lejdi Gaga pevaju pesmu Edit Pjaf u Parizu: Ko sve nastupa na svečanom otvaranju Olimpijskih igara - Copyright AP Photo/Bruna Prado/Aurelien Morissard/Jordan Strauss/Evan Agostini/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Selin Dion, Lejdi Gaga, Aja Nakamura i metal bend Gojira nastupiće na svečanosti povodom otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, potvrdili su organizatori. 

Poznato je da će Dion i Gaga u duetu izvoditi pesmu Edit Pjaf, dok će Nakamura pevati neki od klasika Šarla Aznavura u pratnji orkestra Republičke garde.

To će biti i prvi povratak Selin Dion na scenu, nakon što je objavila da boluje od neizlečivog sindroma ukočene osobe, koji je stavio pod znak pitanja sve njene buduće nastupe.

Reč je o neurološkom stanju koje izaziva spazam mišića, a pogađa mozak i kičmenu moždinu.

Lejdi Gaga već je objavila fotografije iz Pariza i napisala da joj je taj grad podsetnik da "još ima toliko lepote i zadovoljstva da se iskusi u svetu". 

Pored svetskih zvezda, nastupiće i poznati francuski izvođači, kao što su Žulijet Armane u pratnji pijanistkinje Sofijane Pamar, Filipa Katerina i bubnjara Serona, a najavljena je i neočekivana saradnja između operske pevačice Marine Vioti i hevi metal benda Gojira.

Tvrđi zvuk retko se čuo na Olimpijskim igrama, s izuzetkom grupe Kiss na Zimskim igrama 2002. u Salt Lejk Sitiju, a Gojira je prvi metal bend koji će nastupiti na ceremoniji otvaranja.

To je i najveći francuski metal bend, koji je ranije nastupao uz sastave Metallica i Slipknot.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara 2024. zakazano je za 19.30 časova, a prvi put neće se održati na stadionu, nego duž reke Sene, piše Euronews.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura