Aktuelno iz kulture

Film "Nakon ljeta" reditelja Danisa Tanovića otvara Sarajevo film festival

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2024

-

12:35

Film "Nakon ljeta" reditelja Danisa Tanovića otvara Sarajevo film festival
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trideseti Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta premijerom filma bosanskohercegovačkog reditelja Danisa Tanovića "Nakon ljeta", najavili su danas organizatori.

Reč je o drami sa elementima komedije za koju su scenario pisali Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Tanović, a govori o mladoj ženi koja dolazi na udaljeno ostrvo kako bi rešila pitanje porodičnog nasledstva.

"U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija,  konačno će se suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti", navodi se u saopštenju.

U filmu igraju Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković i drugi. 

Tanović je dobio nagradu Oskar za film "Ničija zemlja" (2001), "Srebrnog medveda" u Berlinu za "Epizodu u životu berača željeza" (2013) i "Smrt u Sarajevu" (2016.), kao i "Počasno Srce Sarajeva" na SFF-u 2014. godine, za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti i za podršku festivalu. 

Film "Nakon ljeta" nastao je u produkciji Propeler Filma iz Hrvatske, u koprodukciji s kućama Tangaj prodakšn (production) iz Rumunije, Obala art centar iz BiH, Baš Čelik iz Srbije i Tramal films iz Slovenije. 

Producenti su Lana Matić, Boris T. Matić, Jelena Mitrović, Srdan Golubović, Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović, Anamaria Antoci, Miha Černec i Jožko Rutar. 

Sarajevo film festival biće održan od 16. do 23. augusta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura