Evropa

Evakuacija u Parizu: Nekoliko sati pre ceremonije zatvaranja OI muškarac viđen kako se penje na Ajfelovu kulu

Komentari

Autor: AP

11/08/2024

-

16:29

Evakuacija u Parizu: Nekoliko sati pre ceremonije zatvaranja OI muškarac viđen kako se penje na Ajfelovu kulu
Čovek se penje na Ajfelov toranj - Copyright Tanjug AP/Nicky Worlock via AP

veličina teksta

Aa Aa

Francuska policija evakuisala je područje oko Ajfelove kule nakon što je muškarac viđen kako se penje na znamenitost Pariza nekoliko sati pre ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara.

Čovek bez košulje je viđen kako se penje po tornju od 330 metara u popodnevnim satima, prenosi agencija AP. Nejasno je gde je počeo svoj uspon, ali je primećen odmah iznad olimpijskih prstenova koji krase drugi deo spomenika, odmah iznad prve palube za gledanje.

Policija je ispratila posetioce iz tog područja oko 15 časova. Nekim posetiocima koji su bili nakratko zaključani na drugom spratu je dozvoljeno da izađu oko 30 minuta kasnije.

Tanjug AP/Nicky Worlock via AP

 

Ajfelova kula je bila centralni deo ceremonije otvaranja na kojoj je pevala Selin Dion. Ne očekuje se da će Kula biti deo ceremonije zatvaranja, koja je trebalo da počne na Stad de Fransu u severnom predgrađu Sen Deni u 21 sat.

Incident se dogodio dok se Olimpijsko takmičenje završava, a bezbednosne službe u Parizu i šire prebacuju fokus na ceremoniju zatvaranja koja će spustiti zavesu na Igre.

Više od 30.000 policajaca raspoređeno je u nedelju u Parizu. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da će oko 3.000 policajaca biti mobilisano oko nacionalnog stadiona, a 20.000 policajaca i drugog bezbednosnog osoblja u Parizu i oblasti Sen Denija biće mobilisano kasno u nedelju uveče kako bi se obezbedila bezbednost poslednjeg dana olimpijade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa