Evropa

Begunac koga je likvidirala francuska policija, pobegao iz psihijatrijske bolnice u Bordou

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2024

-

17:33

Begunac koga je likvidirala francuska policija, pobegao iz psihijatrijske bolnice u Bordou
Begunac koga je likvidirala francuska policija, pobegao iz psihijatrijske bolnice u Bordou - Copyright Tanjug/AP Photo/David Goldman

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo u gradu Bordou na jugozapadu Francuske saopštilo je danas da je muškarac, koga je likvidirala policija jer je naoružan nožem pretio prolaznicima i policiji, pre incidenta pobegao iz psihijatrijske bolnice u tom gradu.

"Utvrđen je identitet ubijenog izgrednika. Reč je o Matje D. starom 44 godine, sa prebivalištem u naselju Briž u departmanu Žirond, koji je pobegao iz psihijatrijske bolnice 'Šarl Peren' u kojoj je bio hospitalizovan", potvrdila je državna tužiteljka Frederik Porteri, prenosi dnevni list Figaro.

Prema hronologiji koju je utvrdilo tužilaštvo, menadžerka jedne prodavnice u blizini stadiona Ž. Ž. Šaban Delmas u Bordou, prijavila je policiji da je nepoznati muškarac ukrao nož sa dugom oštricom iz njene prodavnice.

"Oko 19.30, dok je patrola policije iz brigade za borbu protiv kriminala (BAC) stigla na lice mesta, pojedinac je navodno mahao nožem na preteći način, a zatim pokušao da pobegne", saopštilo je tužilaštvo.

Odbijajući da se povinuje naređenjima policajaca i da odbaci nož, muškarac je krenuo prema jednom policajcu pokušavajući da ga povredi.

Najpre je pogođen gumenim metkom, a zatim je na njega iz vatrenog oružja pucao drugi policajac ispalivši tri metka koja su usmrtila napadača.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa