Evropa

Srbin uhapšen u Francuskoj zbog ubistva bivšeg dizajnera u kompaniji "Rols-Rojs"

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2024

-

13:56

Srbin uhapšen u Francuskoj zbog ubistva bivšeg dizajnera u kompaniji "Rols-Rojs"
Srbin uhapšen u Francuskoj zbog ubistva bivšeg dizajnera u kompaniji "Rols-Rojs" - Copyright Tanjug/AP/David Goldman

veličina teksta

Aa Aa

Dvadesetdvogodišnji Srbin uhapšen je u Francuskoj nedelju dana nakon što je u Nemačkoj nožem ubijen 74-godišnji muškarac, za koga se navodi da je bivši dizajner automobila Rols-Rojs Ijan Kameron objavio je danas BBC.

Bavarska policija je danas da je osumnjičeni nakon potrage lociran u stanu severoistočno od Pariza i da su ga francuski specijalci uhapsili u četvrtak, kao i da nije pružao otpor.

On bi danas trebalo da se pojavi pred istražnim sudijom u Francuskoj.

Policija navodi da je mladić prvo pobegao u Minhen, a zatim otputovao u Insbruk u Austriji i onda preko Ciriha u Francusku.

Ijan Kameron (74) navodno je napadnut prošlog petka uveče u svojoj kući u Heršingu, jugozapadno od Minhena, a njegova supruga je pobegla kod komšije i pozvala policiju.

Policija je kasnije objavila sliku osumnjičenog snimljenu u lokalnom supermarketu pre ubistva.  Kameron se preselio u selo Heršing na jezeru pre 11 godina.

Policija nije javno objavila ime žrtve i nije navela motiv za napad.

Policija smatra da je osumnjičeni pobegao peške i utvrdila je da je pre ubistva presečen kabl za napajanje spoljne bezbednosne kamere kuće u kojoj je izvršeno ubistvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa