Politika

Jelisejska palata: Makron u razgovoru sa Vučićem podržao integraciju Srbije u EU i istakao značaj formiranja ZSO

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2024

-

23:35

Jelisejska palata: Makron u razgovoru sa Vučićem podržao integraciju Srbije u EU i istakao značaj formiranja ZSO
Jelisejska palata: Makron u razgovoru sa Vučićem podržao integraciju Srbije u EU i istakao značaj formiranja ZSO - Copyright Tanjug/AP/Jacob King

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću punu podršku Francuske integraciji Srbije u Evropsku uniju i istakao značaj formiranja Zajednice srpskih opština na KiM, saopštila je Jelisejska palata. 

Na sastanku sa predsednikom Srbije održanom na marginama četvrtog samita Evropske političke zajednice u palati Blenim, u Velikoj Britaniji, predsednik Francuske je istakao svoju posvećenost normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i podršku evropskom posredovanju i pozvao na punu primenu Briselskog i Ohridskog sporazuma. 

Tokom susreta, Makron i Vučić su pozdravili produbljivanje bilateralne saradnje u mnogim oblastima, navela je Jelisejska palata.

Predsednik Francuske je na kraju podsetio na privrženost Francuske Dejtonskom sporazumu, kao i jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, stoji u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija