Politika

Vučević: Vlada usvojila zaključak kojim se nalaže pokretanje procedure za vraćanje obaveznog vojnog roka

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2024

-

14:49

Vučević: Vlada usvojila zaključak kojim se nalaže pokretanje procedure za vraćanje obaveznog vojnog roka
Vučević: Vlada usvojila zaključak kojim se nalaže pokretanje procedure za vraćanje obaveznog vojnog roka - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Srbije Miloš Vučević je saopštio da je na posebnoj sednici Vlade Srbije doneta odluka kojom se Ministarstvu odbrane nalaže da odmah pokrene proceduru za vraćanje vojnog roka.

"Imali smo i tačku koja proizilazi iz današnje promocije mladih oficira, a to je usvojen zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da hitno pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Sledeće nedelje će biti sednica, biće i predsednik nadam se na njoj", kazao je premijer.

Dodaje da će služenje vojnog roka biti višeslojno angažovanje regruta, i da će to biti na ponos i čast svih mladića koji će služiti vojsku.

Printskrin/Tanjug video

 

"Ideja nam je da to zaživi polovinom sledeće godine! Sva ministarstva su dobila konkretne zadatke na implementaciji svega što je predsednik juče predstavio, i ovaj nalog Ministarstvu odbrane. To je ono što mogu da podelim sa vama", rekao je on.

Podsećamo, nešto ranije danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije pred Skupštinom, objavio da je potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana.

On je dodao da veruje da će Vlada to da prihvati, jer vojska mora da bude sve jača i snažnija.

Tanjug/Strahinja Аćimović

 

"Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana, verujem da će Vlada to da prihvati, naša vojska mora da bude sve jača i snažnija i da odvrati one koji nam prete", rekao je on.

Dodao je i to da želi da veruje da vojnici razumeju koliko je Srbiji potrebna jaka vojska.

"Želim da verujem da razumete koliko nam je potrebna jaka vojska. Nije naša želja da nekog napadnemo, već da odvratimo one koji svakog dana besomučno prete, a vi ste taj bedem i stena koja je garant tog odvraćanja", rekao je on obraćajući se vojnicima Vojske Srbije.

Komentari (0)

Srbija