Evropa

Španski ministar turizma osudio prskanje turista vodenim pištoljima u Barseloni

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2024

-

15:26

Španski ministar turizma osudio prskanje turista vodenim pištoljima u Barseloni
Španski ministar turizma osudio prskanje turista vodenim pištoljima u Barseloni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski ministar turizma Žordi Hereu danas je osudio akciju malobrojnih demonstranata koji su tokom vikenda prskali turiste u Barseloni iz vodenih pištolja u znak protesta zbog masovnog turizma.

On je izjavio da takvi ljudi ne predstavljaju špansku kulturu gostoljubivosti, preneo je Rojters.
Demonstranti u Barseloni prskali su proteklog vikenda turiste iz pištolja na vodu, u okviru protesta protiv masovnog turizma u popularnoj gradskoj četvrti Las Ramblas.

Hereu, koji je ranije bio gradonačelnik Barselone, rekao je novinarima da je, iako su akcije demonstranata za osudu, čitav slučaj preuveličan u međunarodnim medijima.

profimedia

 

Demonstranti su nosili transparent "Dosta! Hajde da ograničimo turizam", a bilo je i verbalnih sukoba koji su brzo okončani, preneo je El Pais.

"Građani direktno trpe posledice turizma poskupljenjem života, kirije, pritiskom na javne službe i gubitkom lokalnog identiteta grada", naveli su organizatori demonstracija koji su tražili da se smanji broj letova na aerodromu, zatvore terminali za krstarenje u luci i ukine smeštaj turista u hotelima i stanovima.

profimedia

 

U Barseloni, prema podacima iz 2019. godine, 17,3 miliona posetilaca noće u gradu i još 10,5 miliona noći izvan grada, ali dan provode na ulicama Barselone.

Hereu je kazao da sektor turizma treba da bude regulisan i da ga treba učiniti održivijim putem širenja raznovrsnosti. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa