Evropa

Incident u Grčkoj: Bivši ministar napao radnika na aerodromu, izbačen iz vladajuće stranke Nova Demokratija (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

19:24

Incident u Grčkoj: Bivši ministar napao radnika na aerodromu, izbačen iz vladajuće stranke Nova Demokratija (VIDEO)
AP/Virginia Mayo - Copyright AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Nova Demokratija, grčka vladajuća stranka desnog centra danas je izbacila svog poslanika i bivšeg ministra zbog toga što je navodno fizički napao radnika aerodroma koji mu nije dozvolio da se ukrca na let na koji je kasnio.

Lefteris Avgenakis, koji je bio ministar sporta i poljoprivrede, izvinio se zbog incidenta koji se dogodio ranije ovog meseca na Međunarodnom aerodromu u Atini, ali je negirao da je fizički nasrnuo na zaposlenog, navodeći da se dogodila samo "verbalni sukob", prenosi AP.

Na navodnim snimcima sa nadzornih kamera objavljenim na društvenim mrežama vidi se Avgenakis, poslanik u stranci premijera Kirjakosa Micotakisa, kako tokom sukoba pokušava da oduzme telefon radniku aerodroma.

Međutim, Avgenakis je rekao da je to učinio "u poslednjem pokušaju" da se ukrca na let na koji je zakasnio i da je pokušao da razgovara sa nadređenima.

Predsednik parlamenta Konstantinos Tasulas je uveo dvonedeljnu zabranu Avgenakisu da prisustvuje sednicama parlamenta, ocenivši da je njegovo ponašanje na aerodromu bilo "neprihvatljivo".

"Svestan sam da se (Avgenakis) javno izvinio, ali ne mogu da prihvatim njegovo izvinjenje", rekao je Tasulas.

Avgenakis je izabran u izbornoj jedinici na ostrvu Krit i danas je saopštio da neće podneti ostavku na svoje mesto i da će ostati da deluje kao nezavisni poslanik.

Nakon izbacivanja Avgenakisa iz Nove Demokratije da stranka će imati 157 poslanika u parlamentu sa ukupno 300 poslaničkih mesta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa