Evropa

EU uvela nove restriktivne mere protiv Belorusije zbog navodne umešanosti režima u rat Rusije protiv Ukrajine.

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2024

-

14:48

EU uvela nove restriktivne mere protiv Belorusije zbog navodne umešanosti režima u rat Rusije protiv Ukrajine.
EU uvela nove restriktivne mere protiv Belorusije zbog navodne umešanosti režima u rat Rusije protiv Ukrajine. - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Evropski savet danas je usvojio restriktivne mere usmerene na belorusku ekonomiju, s obzirom na, kako je obrazloženo, umešanost beloruskog režima u rat Rusije protiv Ukrajine.

Ove sveobuhvatne mere imaju za cilj da potvrde nekoliko restriktivnih mera koje su već na snazi protiv Rusije, i na taj način se pozabave pitanjem zaobilaženja sankcija koje proizilazi iz visokog stepena integracije između ruske i beloruske privrede, naveo je Evropski savet u saopštenju.

Mere koje su danas dogovorene uticaće na različite sfere beloruske privrede kao što su trgovina, saobraćaj i sektor usluga, dodaje se u saopštenju na sajtu Saveta EU.

Konkretno, nova ograničenja zabranjuju uvoz zlata, dijamanata, helijuma, uglja i mineralnih proizvoda, kao i sirove nafte iz Belorusije u EU, prenela je agencija RIA Novosti. Prestaće i tranzit robe i tehnologija dvostruke namene kroz postsovjetsku republiku.

U novom paketu, EU je proširila ograničenja na prevoz robe drumskim prevozom, uključujući prikolice i poluprikolice, registrovane u Belorusiji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa