Region

Nikšić: Šteta na poplavljenom području FBiH procenjuje se na oko milion i po evra

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

17:08

Nikšić: Šteta na poplavljenom području FBiH procenjuje se na oko milion i po evra
Nikšić: Šteta na poplavljenom području FBiH procenjuje se na oko milion i po evra - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Šteta na infrastrukturnim objektima na područjima pogođenim poplavama u Federaciji BiH procenjuje se na oko tri miliona KM (oko 1,5 miliona evra), rekao je danas federalni premijer Nermin Nikšić.

Nikšić je naveo da Železnice zbog prekida železničkog saobraćaja svakim danom gube oko 270.000 KM, te dodao da će obnova pruge trajati najduže tri meseca i da su u pregovorima i sa Svetskom bankom.

Kada su u pitanju privredni objekti, Nikšić je rekao da će Vlada FBiH pokušati da nađe sredstva za očuvanje radnih mesta i pomogne kompanijama da se vrate u normalan proces proizvodnje.

Nikšić je za Federalnu TV rekao da je za Vladu svako radno mesto jednako važno, bilo da je u javnom ili privatnom sektoru.

Dodao je da postoji i interesovanje EU da pomogne.

Kazao je da su na području opština Јablanice i Konjica u toku akcije spasavanja i traženja nestalih, dok je u Fojnici, Kreševu i Kiseljaku u toku raščišćavanje i sanacija stambenih, infrastrukturnih i drugih objekata.

Poručio je da će institucije pomoći porodicama koje su ostale bez svojih domova.

U katastrofalnim poplavama koje su u noći između četvrtka i petka, 3. i 4. oktobra, zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton stradalo su 23 osobe, a za pet se još traga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa