Region

Stevandić: Ujedinjena Srpska postigla veliki napredak na lokalnim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

07:24

Stevandić: Ujedinjena Srpska postigla veliki napredak na lokalnim izborima
Nenad Stevandić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da će ova stranka posle lokalnih izbora imati odbornike u svim lokalnim zajednicima u Republici Srpskoj gde su imali kandidate, što je ocenio kao "ogroman napredak".

"Imaćemo prvi put odbornike i u Laktašima, Mrkonjić Gradu, Bileći, Derventi i drugim lokalnim zajedicama, što je dokaz odlične stranačke infrastrukture Ujedinjene Srpske", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Stevandić je istakao da je na ovim lokalnim izborima Ujedinjena Srpska ostvarila veći broj odborničkih mandata nego na prethodnim izborima što, kako kaže, govori o njenoj snazi i uticaju, prenela je Srna.

On je potvrdio da je kandidat ove stranke za načelnika opštine Stanari Aleksandar Ristić odneo ubedljivu pobedu.

Stevandić je naveo da je tesna trka i za načelnika opštine Istočni Drvar u kojoj je i kandidat Ujedinjene Srpske, i istakao da je kandidat SNSD-a Lazar Prodanović pobedio kandidata Ujedinjene Srpske za načelnika opštine Bratunac.

On je naveo i da su kandidati koje je podržala ova stranka za nečelnike u drugim lolaknim zajednicama ostvarili pobede, što je, kako kaže, dokaz velikog koalicionog potencijala Ujedinjene Srpske.

Govoreći o Banjaluci, Stevandić je pozvao političke aktere da obezbede nesmetano funkcionisanje vlasti, bez blokada i "kopanja političkih rovova" kako je to bilo u prethodnom četvorogodišnjem periodu.

Jučerašnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bili su osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima su se birali načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica. Na izborima je učestvovalo 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa