Region

Uredništvo Javnog servisa Crne Gore traži da se predsednik Milatović izvini novinarki RiTCG

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2024

-

17:10

Uredništvo Javnog servisa Crne Gore traži da se predsednik Milatović izvini novinarki RiTCG
Uredništvo Javnog servisa Crne Gore traži da se predsednik Milatović izvini novinarki RiTCG - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Uredništvo Radio i Televizije Crne Gore (RiTCG) uputilo je reagovanje zbog, kako navode, "neprimerenog odnosa" predsednika Crne Gore Jakova Milatovića prema novinarki Javnog medijskog servisa Aleksandri Jovančević i od šefa države traže da joj se izvini.

Uredništvo RiTCG u reagovanju oslovljava Milatovića predsednikom Crne Gore i svih građana i navodi da je njegov odgovor na njeno pitanje na konferenciji za novinare bio "pun omalovažavanja i nipodaštavanja žene i profesionalca" što, kako kažu, ne priliči osobi na predsedničkoj poziciji. 

Uredništvo RiTCG ukazuje da je ovo već treći put da Milatović na sličan način komunicira sa novinarkama tog medija.

"Kažete da se borite za slobodu medija, a istovremeno povisujete glas na novinarke koje samo rade svoj posao. Položaj na kojem ste Vam ne daje za pravo da ovako tretirate predstavnike medija, posebno žene, već naprotiv trebalo bi da budete primer uvažavanja sedme sile, pa i u situacijama kada Vam se ne sviđa ono što Vas pitaju", naveli su iz uredništva RiTCG.

Da je, kažu, pitanje njihove koleginice, koje se odnosilo na to da li je predsednik zloupotrebio državne resurse kada je u kancelariji Predsednika Crne Gore snimio predizborni spot, bilo opravdano, "potvrđuje i činjenica da ste spot objavili na Jutjub stranici izborne liste koju predstavljate na izborima u Podgorici".

Iz uredništva Milatovića podsećaju da je u tom smislu prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i citarju član Zakona kojim je, kako navode, "propisana zabrana korišćenja prostorija državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave i organa lokalne uprave, javnih ustanova, državnih fondova i privrednih društava čiji je osnivač i/ili većinski ili delimični vlasnik država ili jedinica lokalne samouprave za pripremu i realizaciju aktivnosti kampanje, ukoliko se isti uslovi ne obezbiede svim učesnicima u izbornom procesu“.

"Osim zloupotrebe državnih resursa, verujemo da ste ipak svesni i neprimerenog odnosa prema novinarima Javnog medijskog servisa. Očekujemo da se zbog današnjeg postupanja izvinite našoj koleginici, u nadi da se ovakve situacije neće ponavljati", naveli su iz uredništva RiTCG.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa