Region

Apokaliptični prizori iz Bosne i Hercegovine: Ulice pretvorene u reke, automobili plutaju (FOTO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2024

-

11:45

Apokaliptični prizori iz Bosne i Hercegovine: Ulice pretvorene u reke, automobili plutaju (FOTO)
Tanjug AP/Robert Oroz - Copyright Tanjug AP/Robert Oroz

veličina teksta

Aa Aa

Zbog obilnih padavina protekle noći, velike poplave pogodile su deo Bosne i Hercegovine, a situacija je najgora u Jablanici. Nažalost zabeležene su i prve žrtve, voda je u potpunosti blokirala puteve, poplavila kuće a u pojedinim mestima je nestalo i mobilnog signala.

Za sada još nema zvaničnih podataka o broju poginulih, a ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez rekao je za Al Džaziru da je nezvanično dobio informaciju o 20 mrtvih. 

Gorska služba spasavanja i vatrogasci su u akciji u pogođenim naseljima, a pozvani su i građani da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu u spasavanju. Olujno nevreme praćeno kišom na području Mostara, Konjica i Jablanice prouzrokovalo je i aktiviranje klizišta.

Poplave su nanele veliku štetu. Automobili gotovo plutaju na ulicama, a putevi su u potpunosti neupotrebljivi. U pojedinim kućama je voda došla do prvog sprata.

Pogledajte apokaliptične prizore:

Kako je saopštilo iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), zbog velikih bujica i odrona na području Jablanice i Konjica ugroženo je brojno stanovništvo.

Iz Federalne uprave civilne zaštite saopšteno je da je prekinuta putna komunikacija na pravcima Jablanica -Mostar, Jablanica - Risovac, Jablanica - Prozor Rama i Jablanica - Konjic.

Komentari (0)

Evropa