Region

Milatović odgovorio Spajiću: Sednica Saveta za odbranu biće kada je ja zakažem

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2024

-

10:46

Milatović odgovorio Spajiću: Sednica Saveta za odbranu biće kada je ja zakažem
Milatović odgovorio Spajiću: Sednica Saveta za odbranu biće kada je ja zakažem - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić je predložio da sednica Saveta za odbranu i bezbednost bude zakazana za petak, a predsednik države Jakov Milatović mu je odgovorio da će ona biti zakazana u dogledno vreme, kada je on zakaže.

Gostujući na podgoričkoj tv Nova M, Milatović je rekao da Savet za Vladu Crne Gore u ovom trenutku "sigurno nije ono što je Skupština".

"Neću dozvoliti da se Vlada prema Savetu za odbranu i bezbednost ponaša onako kako se ponaša prema Skupštini, dok sam ja predsednik Crne Gore i predsedavajući Savetom", rekao je Milatović.

Na pitanje da li će sednica biti u petak ili naredne sedmice, ponovio je da će biti kada je zakaže.

"Sednica se na taj način ne zakazuje, već na drugačiji. Bila je pre deset dana i svakako da će biti u doglednom roku, onda kada je zakažem", naveo je Milatović.

Između ostalog, rekao je da dok je predsednik neće dozvoliti da se "opet politika uvuče u vojne redove". Spajić je sinoć zatražio da sednica Saveta bude zakazana za petak popodne.

Ministar odbrane Dragan Krapović je ranije juče uputio predsedniku Crne Gore i predsedavajućem Saveta Jakovu Milatoviću dopis za hitno sazivanje sednice vrhovne komande, "radi donošenja neophodnih odluka", podseća portal CdM.

Krapović je naveo da sednicu Saveta treba zakazati radi razrešenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, kako bi se time omogućilo imenovanje novog.

"Sa tim u vezi, podsećam Vas da sam, kao odgovoran čovek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zameni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore", naveo je Krapović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa