Region

Dodik: Postoje informacije da je o optužnici odlučivano pod pritiskom ambasada u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2024

-

16:44

Dodik: Postoje informacije da je o optužnici odlučivano pod pritiskom ambasada u BiH
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da postoje informacije da je Tužilaštvo BiH bilo pod pritiskom Ambasade SAD u BiH i drugih međunarodnih institucija kada se odlučivalo da li će ili neće biti optužnice protiv njega i v.d. direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

"Tužilaštvo je bilo pod pritiskom i Ambasade Velike Britanije i nekih evropskih zemalja. Ovo ne oslobađa Tužilaštvo BiH obaveze da postupa u skladu sa pravom i činjenicama. Ako nema materijalne štete, nema ni krivičnog dela kako kažu advokati", rekao je Dodik novinarima nakon ročišta u Sudu BiH.

On je istakao da u Sudu BiH ne vrede dokazi, niti činjenice i da se fingira da može da se radi šta hoće i optuži bilo ko, a sve se zasniva na sili SAD i njihovih poltrona.

Dodik je rekao da je žrtva nasilja Suda i Tužilaštva BiH i da nema prava u BiH, da se tužilac "pravi blesav" i priča o visokom predstavniku, a pre toga nije izneo dokaze da postoji visoki predstavnik, što dovoljno govori o svemu.

"Neće moći da rade šta hoće. Žrtva sam ovoga procesa. Neće biti prihvaćena nikakva odluka koja nije u skladu sa pravom. Prihvatam odluke koje su pravne, a ne one koje su u skladu sa voljom pojedinaca ili više njih", naveo je Dodik, prenela je Srna.

Pred Sudom BiH danas je nastavljen sudski proces protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića zbog "nepoštovanja odluka Kristijana Šmita".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa