Region

Gusti dim i eksplozije u Osijeku: Ugašen veliki požar u fabrici za skladištenje otpada od plastike

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2024

-

16:55 >> 22:08

Gusti dim i eksplozije u Osijeku: Ugašen veliki požar u fabrici za skladištenje otpada od plastike
Gusti dim i eksplozije u Osijeku: Ugašen veliki požar u fabrici za skladištenje otpada od plastike - Copyright Tanjug/HINA/OBŽ

veličina teksta

Aa Aa

Požar koji je danas oko 15 sati izbio na prostoru fabrike za preradu i skladištenje plastike Drava Internacional je ugašen, izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Osijeka Dragan Vulin.

On je naveo da će do jutra na požarištu ostati dežurna ekipa vatrogasaca.

U gašenju je učestvovalo 111 vatrogasaca s 30 vozila, prenosi portal Index.hr.

U požaru nema povređenih.

Ranije danas hrvatski mediji preneli su da su radnici fabrike pobegli kada su čuli eksplozije i da se gusti dim širi iznad grada.

Načelnik Štaba Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić je podigao dodatne vatrogasne snage s područja Županije zbog požara u prostoru firme Drava Internacional, prenose hrvatski mediji.

"Veliki je požar. Pre svega, zamolio bih građane da zatvore prozore i navuku roletne zbog mogućih otrovnih čestica dok se to sve ne ispita. Uključili smo sve vatrogasne snage. Digli smo robota za gašenje požara i na putu je vozilo INA servisa s dosta pene", rekao je glavni vatrogasni komandir Slavko Tucaković, preneli su hrvatski mediji.

Ova firma je gorela prošle godine, a vlasnik Zvonko Bede i još trojica osumnjičeni su za krivična dela u vezi sa tim požarom.

Oni su uhapšeni 17. januara i osumnjičeni za krivično delo protiv okoline, ugrožavanja okoline i dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvima.

Tužiteljstvo sumnja da su 71-godišnji Bede, firma Drava Internacional koja obavlja delatnost gospodarenja otpadom i 47-godišnjak iz Osijeka nezakonito skupljali, odlagali, uvozili i prevozili otpad.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa