Region

Biši član terorističke OVK Bljerim Ramadani, čije izručenje traži Srbija, u kućnom pritvoru u Skoplju

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2024

-

19:19

Biši član terorističke OVK Bljerim Ramadani, čije izručenje traži Srbija, u kućnom pritvoru u Skoplju
Biši član terorističke OVK Bljerim Ramadani, čije izručenje traži Srbija, u kućnom pritvoru u Skoplju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši pripadnik terorističke OVK Bljerim Ramadani, čije izručenje Srbija traži od Severne Makedonije, od danas je u kućnom pritvoru u Skoplju, nakon što mu je ukinuta mera ekstradicionog pritvora, javljaju makedonski mediji. 

Ramadaniju je ekstradicioni pritvor određen 18. jula, nakon što je dan ranije uhapšen na graničnom prelazu Jajince pri ulasku u Severnu Makedoniju pošto je prilikom pasoške kontrole utvrđeno da za njega postoji zahtev za hapšenje Interpola Srbije. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić nakon hapšenja Ramadanija je rekao da očekuje da će ga Severna Makedonija izručiti Srbiji.

Ramadani je bio pripadnik Operativne zone tzv. OVK Nerodimlje, koja je poznata po progonu više stotina Srba iz urbanog dela Uroševca i sela Nerodimlje, Krajište, Veliki i Mali Alaš, Slatina, Goleš, Pomazatin, kao i paljenju srpskih kuća i rušenju crkava, kidnapovanju i ubistvima više desetina Srba i progonu srpskog stanovništva iz opština koje je ta operativna zona pokrivala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa