Region

Plenković: Podrška kandidaturi Primorca, Milanović je prošlost

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2024

-

18:17

Plenković: Podrška kandidaturi Primorca, Milanović je prošlost
Plenković: Podrška kandidaturi Primorca, Milanović je prošlost - Copyright Printskrin/Youtube/Dragan Primorac

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Hrvatske Dragan Primorac ima punu podršku HDZ-a, saopštio je predsednik te stranke i premijer Andrej Plenković.

Plenković je to saopštio nakon sednice Predsedništva, rekavši da je stranka odlučila da podrži kandidaturu za predsednika Hrvatske budući da je reč o čoveku kojeg, kako je kazao, dobro poznajemo, koji je bio i član HDZ-a, ugledan je naučnik.

"Smatramo da ima sve kvalifikacije da dobije većinsku podršku birača”, rekao je Plenković i dodao da su razgovori s Primorcem vođeni već duže vreme.

Primorac je ranije danas zvanično objavio kandidaturu za predsednika Hrvatske na predstojećim izborima.

“Postoje tri temeljne tačke oko kojih smo saglasni: prva je da će Primorac biti ne samo kandidat nego i predsednik, ima snažan pobednički mentalitet i sportski duh pobednika, biće PRH koji će poštovati Ustav i zalagaće se za vladavinu prava i sarađivati sa institucijama. Potpuna suprotnost onom čemu je javnost svedočila prethodnih godina u ponašanju kršitelja Ustava, još uvek aktualnog predsednika (Zorana) Milanovića”, naveo je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Kao drugi tačku, Plenković je rekao da će Primorac pomoći Vladi RH u vođenju spoljne politike, a kao treće da Primorac biti predsednik koji će vratiti istinski normalnost u kulturni dijalog u političkom i javnom diskursu. Sve suprotno onom što je, kako je rekao, doneo Milanović.

Plenković tvrdi da je Primorac najbolji kandidat.

“Sušta je suprotnost kršitelju Ustava koji je prošlost za Hrvatsku, a Primorac je budućnost”.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa