Region

"Histerija, mržnja, zloba": Dodik poručio da je sramotan odgovor na učešće kadeta VS na komemoraciji zrtvama Kozare

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2024

-

17:14

"Histerija, mržnja, zloba": Dodik poručio da je sramotan odgovor na učešće kadeta VS na komemoraciji zrtvama Kozare
"Histerija, mržnja, zloba": Dodik poručio da je sramotan odgovor na učešće kadeta VS na komemoraciji zrtvama Kozare - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da učestvovanje kadeta Vojske Srbije u komemoraciji žrtvama Kozare nije bilo ništa drugo nego čin pijeteta prema svim nevino stradalima, te da je sramota da se na to odgovara mržnjom i klevetama.

"Sramotno je da se na to odgovara mržnjom i klevetama, umesto saosećanjem i poštovanjem prema žrtvama koje su nastradale zbog fašističkog terora. Razmislite o tome, ako želite istinski mir i suživot u Bosni i Hercegovini", napisao je Dodik na platformi Iks.

On je upitao bošnjački narod na čemu misli da gradi BiH - na mržnji političara koje je izabrao i na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji.

"Posle 30 godina mislio sam da nema izjave, stava, ponašanja koji me mogu iznova iznenaditi. I prevario sam se. Histerija, mržnja, zloba, koje su poslednja dva dana dolazile iz Sarajeva, prevazišle su sve do sada viđeno - naveo je Dodik.

Tanjug/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja/Nevena Ostojić

 

On kaže da ga je porazilo odsustvo i mrve pijeteta i saosećanja prema srpskim žrtvama iz Drugog svetskog rata i građanskog rata u BiH.

"Iskoristiću priliku da pitam sve strane diplomate u Sarajevu: Kako ste se osećali kao ljudi pred tolikim izlivima mržnje? Iskoristiću priliku da pitam bošnjački narod: Na čemu mislite da gradite BiH? Na mržnji političara koje ste izabrali? Na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji", upitao je Dodik.

On ističe da nikada nikog nije mrzeo i da žali za svakom žrtvom i saoseća sa svačijim bolom.

"Rane moga naroda najviše me bole i razumem da i vas najviše bole rane vašeg naroda. Zato se pitam, zar je moguće da, posle svega, ne možemo pronaći ni trunku saosećanja i razumevanja jedni za druge", upitao je Dodik.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa