Region

Plenković krenuo u kampanju: Idemo u obnavljanje poverenja hrvatskog naroda

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2024

-

15:46

Plenković krenuo u kampanju: Idemo u obnavljanje poverenja hrvatskog naroda
Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) predala je danas izbornu listu, a lider te stranke i premijer Andrej Plenković rekao je da je reč o partnerima sa kojima su i ranije sarađivali i ostvarili sjajne rezultate. Reč je o stranka, HSLS, HDU, HNS i HSU. 

"Idemo u obnavljanje poverenja hrvatskog naroda, verujemo da je naš program najbolji od onog što se nudi na političkom tržištu jer smo realni", rekao je Plenković novinarima u Državnom izbornom poverenstvu (DIP) nakon predaje liste.

Ponovio je da je definitivni cilj koalicije bolji i kvalitetniji život hrvatskih građana. Naveo je da im je želja da do 2028. prosečna plata bude 1.600 evra, kao i članstvo Hratske u OECD-u.

"Želimo bolje upravljanje, snažniju borbu protiv korupcije… Uveren sam da će nam to pomoći za kvalitetniji život i snažniju privredu", rekao je hrvatski premijer.

Atmosferu na terenu ocenio je sjajnom i poručio da HDZ očekuje poverenje i nastavk angažmana u upravljanju Hrvatskom.

Na pitanje o tome zašto na listama nema dovoljno žena, Plenković kaže da su u poslednjem sazivu sabora imali 19 žena u Klubu.

"Znate da smo istaknute članice HDZ-a pozicionirali na najvažnije međunarodne funkcije koje je Hrvatska ikad imala", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Na izlasku iz zgrade sabora aktivisti mladih su ga pitali zašto pristup Markovom trgu nije dopušten i ostalim građanima, Plenković je odgovorio pitanjem: "zašto ne otvorimo Pantovčak pa da ljudi šetaju do kabineta Milanovića".

"Tamo je sve zatvoreno i to niko ne spori već dobrih 200 godina”, naveo je premijer Hrvatske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa