Briselske vesti

Evakuacija u Strazburu: Eksplodirao voz koji je prevozio poslanike Evropskog parlamenta u Brisel

Komentari

Autor: Politico

10/10/2024

-

16:58

Evakuacija u Strazburu: Eksplodirao voz koji je prevozio poslanike Evropskog parlamenta u Brisel
Evakuacija u Strazburu: Eksplodirao voz koji je prevozio poslanike Evropskog parlamenta u Brisel - Copyright Tanjug/AP/David Goldman

veličina teksta

Aa Aa

Danas se u Strazburu desila eksplozija na vozu koji je prevozio poslanike iz Evropskog parlamenta nazad u Brisel, javlja "Politico".

Političari su se tek ukrcali u Eurostarov voz u 14:57 časova, kada je došlo do evakuacije.

Emanuel Fulon, belgijski parlamentarni pomoćnik u grupi "Renew Europe", napisao je na internetu da je čuo "eksploziju".

Pele Gertsen, danski zvaničnik iz grupe Levica, opisao je evakuaciju kao "haotičnu".

Vatrogasne službe izašle su na lice mesta na železničkoj stanici u Strazburu.

"Došlo je do tehničkog incidenta u vozu na stanici u Strazburu", potvrdila je pres-služba parlamenta i dodala da su njene službe u kontaktu sa nadležnim organima i da daju sve od sebe da organizuju alternativna sredstva prevoza.

"Molim vas, ostanite mirni", pozvao je zvaničnik parlamenta Gijom Pringijes svoje kolege u mejlu u koji je uvid imao Politico.

"Radimo sa Eurostarom na pronalaženju rešenja", napisao je on.

Uočivši neke poslanike EP kako se voze taksijem, jedan parlamentarni pomoćnik se našalio da je u pitanju bio slučaj da Parlament daje prioritet "poslanicima EP i deci na prvom mestu".

Bas Eikhaut, kopredsedavajući Zelenih, rekao je da mu je odlaganje dalo "dobru priliku da uhvati korak sa svima sa kojima nije razgovarao ove nedelje".

Evropski parlament iznajmljuje specijalne vozove za svoje članove i zaposlene između Brisela i Strazbura, gde se nalaze njegove komore. U 14:57 voz je imao 750 rezervisanih mesta, saopštila je pres-služba parlamenta.

Komentari (0)

Evropa