Biznis vesti

Čučković: Napreduju radovi na EXPO 2027, projekat razvojna šansa Beograda i cele Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

11:51

Čučković: Napreduju radovi na EXPO 2027, projekat razvojna šansa Beograda i cele Srbije
Čučković: Napreduju radovi na EXPO 2027, projekat razvojna šansa Beograda i cele Srbije - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je da infrastrukturni radovi na prostoru buduće izložbe EXPO 2027 napreduju planiranom dinamikom i da je cilj da sve bude završeno 1. decembra 2026. godine, ističući da taj projekat predstavlja razvojnu šansu ne samo opštine Surčin i Beograda, već cele Srbije.

"Grad Beograd učestvuje punim kapacitetom na tom gradilištu, napreduju radovi na nacionalnom stadionu, raste i izložbeni prostor i stambeno naselje i kompletna infrastruktura za koju smo zaduženi - saobraćajnice, novi bulevari, novo postrojenje beogradskih elektrana koje će Beograd imati prvi put u istoriji, sa sistemom grejanja i hlađenja", rekao je Čučković za TV Hepi.

Naveo je da taj projekat ne obuhvata samo izložbeni prostor već i nove bolnice, nova pozorišta i deset autoputeva i brzih saobraćajnica koji se trenutno rade.

Čučković je rekao da je u okviru projekta Expo 2027 planirana izgradnja 29 objekata, od kojih su četiri započeta, kao i da do 1. decembra 2026. godine sve treba da bude završeno kako bi izložba bila pripremljena za maj 2027. godine kada će izlagači iz više od 100 zemalja predstaviti svoja dostignuća.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis