Biznis vesti

Newsmax Balkans predstavio programsku šemu i TV lica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/09/2024

-

16:55

Newsmax Balkans predstavio programsku šemu i TV lica
Newsmax Balkans predstavio programsku šemu i TV lica - Copyright Weekend Media Festivala -Daniel Gjurček

veličina teksta

Aa Aa

Newsmax Balkans predstavio programsku šemu i TV lica Newsmax Balkans, nova kablovska televizija u Srbiji, počinje sa emitovanjem u ponedeljak 14. oktobra, najavio je direktor programa Zoran Trifunović. 

On je na panelu "Newsmax Balkans, novi medij u komšiluku", na Weekend Media Festivala u Rovinju, predstavio programsku šemu i TV lica.

Program startuje u 6:30 Jutarnjim programom koji smo nazvali 'Otvori oči'. Urednik je Ikonija Voštinić, a pored iskusne ekipe urednika sa gledaocima se druže Jovana Vukojević, Miloš Anđelković, Ivana Majstorović i Mihajlo Pavić. Za izveštaje o vremenskoj prognozi zadužena je Dragana Milenković. Centralna informativna emisija Presek ima tri dnevna izdanja u 12, 15 i 18 časova. Urednik News-a je Igor Šanjević, dok su tv voditelji Marijana Marković, Slađana Letinčić, Zoran Ćirić i Stanko Pevac. Oni će nakon večernjeg centralnog dnevnika biti i domaćini emisije "Stav dana" u kojoj će se posebno analizirati najvažniji tema ili događaj.

"Insistiranje na činjenicama i izveštajima sa lica mesta, drugačiji odabir i pristup temama i kredibilna analiza biće osnova uređivačke politike televizije. Mi vesti nećemo samo čitati, mi ćemo ih analizirati i događaje stavljati u pravi kontekst", rekao je Trifunović i istakao da je glavni slogan NEWSMAX Balkans televizije "Prave vesti za prave ljude".

Promo/Mirela Kolic

 

Pored navedenih programskih segmenata, gledaocima se nudi bogat dokumentarni program sopstvene i spoljne produkcije a posebno produkcije američkog NEWSMAX-a. 

Subotom i nedeljom gledaoci mogu da prate porodični magazin "Tražim reč", urednica i domaćin je Daliborka Delibašić. Pregled događaja iz sveta u večernjoj emisiji "Portal" donosi urednica Jelena Stevanović, dok će "Prozori Balkana" biti  popodnevna emisija sa zanimljivim pričama naših dopisnika iz Srbije i regiona.

Udarni večernji termin u 21 čas rezervisan je za emisiju "Sinteza". Popularni hard talk format autorski će uređivati i voditi iskusni, dobro poznati novinari
i voditelji, između ostalih Luka Mičeta, Danijela Šegan, Zoran Trifunović, dok se neka imena još drže u tajnosti. Program televizije biće dostupan i na portalu newsmaxbalkans.com, putem lajv strima.

Promo/Mirela Kolic

 

Portal je inače već počeo sa radom 16. septembra, sa ciljem da se na onlajn tržištu Srbije i regiona pozicionira kao kredibilan izvor informacija.

"U vremenu kada su dezinformacije i medijska polarizacija ozbiljni izazovi, želimo da postanemo izvor tačnih i proverenih informacija. Želimo da budu zastupljene sve strane kako bi našim čitaocima dali potpuni uvid u sve aspekte neke teme ili događaja", naglasio je direktor digitalnih platformi Newsmax Balkans Nikola Stojić.

Televizija Newsmax Balkans osnovana je u martu 2024. godine. NEWSMAX Balkans je medijski partner američke televizije Newsmax i biće prva news televizija u regionu koja će program proizvoditi i emitovati u 4K tehnologiji odnosno u 4K kvalitetu slike.

Komentari (0)

Biznis