Biznis vesti

Srbija treća zemlja u Dunavskom regionu po broju turista koji dolaze sa kruzera

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2024

-

22:31

Srbija treća zemlja u Dunavskom regionu po broju turista koji dolaze sa kruzera
Promo/TOB - Copyright Promo/TOB

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je trenutno treća zemlja u Dunavskom regionu po broju turista koji dolaze sa kruzera a intenzivnim razvojem infrastrukture približavamo se liderima u nautičkom turizmu na Dunavu i po broju pristaništa, izjavio je drektor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović, objavljeno je na sajtu ove agencije.

On je na otvaranju proširenih kapaciteta pristaništa u Donjem Milanovcu rekao da je u nautičkoj sezoni do 1. septembra ove godine zabeleženo 24.000 putnika koji su kruzerom obišli Donji Milanovac, što je za 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Prema njegovim rečima, udvostručeni kapaciteti pristaništa u Donjem Milanovcu potvrđuju sve veću atraktivnost ovog kraja za turiste sa kruzera. 

"Pristanište će sada imati mogućnost istovremenog priveza četiri kruzera, umesto dosadašnja dva", naglasio je Perović i objasnio da su na ovom infrastrukturnom projektu radili domaći izvođači.

Podsetio je da je proširenje kapaciteta ovog pristaništa deo projekta "Zaplovi Srbijom“ i naveo da su u prvoj godini realizacije projekta postignuti značajni rezultati, pošto su otvorena tri nova pristaništa a četiri su u izgradnji.

Gradi se i prva marina u Srbiji, u Velikom Gradištu, a u toku je bagerovanje buduće marine u Smederevu. 

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić izjavio je da je dupliranje kapaciteta na međunarodnom putničkom pristaništu u Donjem Milanovcu najveća investicija države u turističku infrastrukturu na Podunavlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis