Biznis vesti

Dvodnevna besplatna obuka za upravnike stambenih zgrada u PKS: Šta je potrebno za energetsku sanaciju zgrada?

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2024

-

17:22

Dvodnevna besplatna obuka za upravnike stambenih zgrada u PKS: Šta je potrebno za energetsku sanaciju zgrada?
Dvodnevna besplatna obuka za upravnike stambenih zgrada u PKS: Šta je potrebno za energetsku sanaciju zgrada? - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Privredna komora Srbije u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) organizuje sutra i 4. septembra, u okviru projekta "Bolja energija", besplatnu osnovnu obuku "Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energentske sanacije stambenih zgrada".

Obuka je namenjena organizatorima profesionalnog upravljanja, upravnicima višestambenih zgrada, opštinskim energetskim menadžerima i službenicima lokalnih samouprava zaduženim za stambena pitanja.

Seminar će se održati u PKS (Terazije 23), sa početkom u 9.30 časova uvodnim obraćanjem rukovodioca Službe za edukaciju Privredne komore Srbije Ivane Kovačević i eksperta za energetsku efikasnost u PKS Milice Knežević, saopšteno je iz PKS.

Obuka obuhvata pravne procedure za energetsku sanaciju zgrada u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije, a obukom se stiču i potrebna znanja za identifikaciju, projektovanje i energetsku rekonstrukciju stambenih zgrada, kao i o mogućnostima dostupnih modela finansiranja, izvora sredstava i procedura neophodnih za uspešno obavljanje energentske obnove i poboljšanje energetske efikasnosti.

Iz Privredne komore Srbije ističu da je cilj projekta Američke agencije za međunardoni razvoj (USAID) "Bolja energija" da podstakne efikasnije korišćenje čistih energetskih resursa u građevinarstvu i unapredi energetsku bezbednost u postojećim stambenim zgradama i da su korišćenje obnovljive energije i povećanje energetske efikasnosti dugoročni ciljevi koji mogu brže da se ostvare uz pomoć obučenih upravnika i lokalne zajednice. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis