Biznis vesti

Manifestacije na Beogradskom sajmu: Na jesen sajmovi nameštaja, vina, knjiga, hrane, pića

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

16:15

Manifestacije na Beogradskom sajmu: Na jesen sajmovi nameštaja, vina, knjiga, hrane, pića
Tanjug/Beogradski sajam - Copyright Tanjug/Beogradski sajam

veličina teksta

Aa Aa

Prva manifestacija na Beogradskom sajmu, posle letnje pauze, biće Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije - GRAFIMA i održaće se od 18. do 20. septembra, a tokom jeseni očekuju se i sajmovi knjiga i obrazovanja, medicine i stomatologije, zatim vina, hrane i pića, objavljeno je na sajtu Beogradskog sajma. 

Na 44. Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije -  GRAFIMA biće predstavljena dostignuća u ovim privrednim granama kao i iz mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenskog IT-ja, dizajnerskog hardvera i softvera, kreativno-umetničkih grafičkih žanrova.

Šezdeseti Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije održaće se od 1. do 6. oktobra i na njemu će se predstaviti cela drvna industrija, od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. 

Ova manifestacija će predstaviti i uređenje enterijera kao i proizvode svih pratećih industrija - proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja. 

U istom terminu, jedan dan kraće, održaće se i 60. Međunarodni sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

Od 14. do 16. oktobra održaće se dva sajma i to 19. Međunarodni sajam energetike, najveći regionalni skup kompanija, korporacija i institucija u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, te obnovljivim izvorima energije i rudarstvom, kao i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa - ECOFAIR.

Sajam knjiga od 19. do 27. oktobra

Šezdesetsedmi Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 19. do 27. oktobra i biće posvećen književnom stvaralaštvu, obrazovanju, promociji domaće književnosti, kulturnoj razmeni sa inostranstvom, pokretanju aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Paralelno sa njim biće održan 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, koji pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, podrazumeva bogat izlagački program i sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova.

Za kraj Novogodišnji vašar

Trodnevni Međunarodni sajam medicine i stomatologije, kao najveća manifestacija u ovoj oblasti u regionu, počeće 24. oktobra i na njemu će se održati poslovni susreti proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, a stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmeniće znanja i iskustva. 

Od 22. do 24. novembra posetioce očekuje 3. Wine Vision By Open Balkan, najveći sajam vina jugoistočne Evrope - Vinska vizija Otvorenog Balkana.

Za poslednji mesec u godini planirane su dve sajamske manifestacije i to 18. sajam hrane i pića, koji će trajati od 5. do 8. decembra, kao već dobro poznata smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način.

Poslednja manifestacija u ovoj godini biće 62. Novogodišnji vašar i trajaće od 15. do 30. decembra.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis