Biznis vesti

Živković: Očekujemo povećanu potrošnju struje ali će EPS obezbediti dovoljne količine

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2024

-

13:36

Živković: Očekujemo povećanu potrošnju struje ali će EPS obezbediti dovoljne količine
Dušan Živković - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zbog tropskog talasa očekujemo povećanu potrošnju električne energije, ali građani nemaju razloga za brigu, jer je Elektroprivreda Srbije (EPS) spremna da obezbedi dovoljne količine struje i visoke temperature neće uticati na realizaciju plana proizvodnje, izjavio je danas generalni direktor EPS-a Dušan Živković.

On je prilikom posete Rudarskom basenu (RK) Kolubara istakao da je zbog vrućina neophodno proces proizvodnje uglja organizovati u skladu sa klimatskim uslovima, kako bi rudari bezbedno i kvalitetno obavili svoje radne zadatke.

Apelovao je na rukovodioce proizvodnje površinskih kopova da vode računa o zdravlju i bezbednosti radnika, kao i tehnološkom radu mašina i postrojenja u otežanim vremenskim uslovima.

Osim trenutne proizvodnje uglja i otkrivke, teme sastanka generalnog direktora sa rukovodiocima u RK Kolubara bile su i presek stanja remontnih aktivnosti i priprema za predstojeću zimsku sezonu.

"Prioritet je realizacija plana, a na nama je da upravljajući procesima obezbedimo nastavak stabilne proizvodnje uglja i otkrivke i to se jasno očekuje od svih rukovodilaca", rekao je Živković.

Dodao je da posebna pažnja mora biti usmerena na polje "E", kako bi se stvorili uslovi za dalje aktivnosti na otvaranju kopa u punom kapacitetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis