Biznis vesti

Vujović o projektu Jadar: Građani ne treba da nasedaju na pokušaje zastrašivanja

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2024

-

23:00

Vujović o projektu Jadar: Građani ne treba da nasedaju na pokušaje zastrašivanja
Irena Vujović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović istakla je da resorno ministarstvo odgovorno postupa u okviru svojih nadležnosti u očuvanju životne sredine i zdravlja ljudi i apelovala na građane da ne nasedaju na pokušaje zastrašivanja neodgovornih pojedinaca koji imaju nameru da šire paniku zarad političkih interesa.

Ministarka je poručila da će građani na transparentan način biti upućeni u sve činjenice vezane za kapitalni projekat ''Jadar'' koji bi, uz poštovanje najviših ekoloških standarda, dao ogroman podstrek srpskoj privredi i ekonomiji.

"Svi projekti koji potencijalno mogu imati negativne uticaje na životnu sredinu, podložni su detaljnoj ekspertizi stručnjaka", navela je Vujović na Instagramu.

Ona je navela i da je obaveza svih investitora u Srbiji da poštuju standarde zaštite životne sredine bez izuzetka, kao što je to obaveza i kompanije Rio Tinto.

"Apelujem na celokupnu javnost da sačeka Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, koja će biti dostupna u roku od dve godine i koja će dati osnov za dijalog zasnovan na činjenicama", istakla je Vujović.

Ona je apelovala na građane da ne nasedaju na pokušaje zastrašivanja od strane neodgovornih pojedinaca, kojima je očigledna namera da šire paniku i unose nemir među stanovništvom zarad sopstvenih političkih interesa, ne birajući sredstva.

Ministarka je istakla da će predsednik Srbije, vlada na čelu sa premijerom i resorno ministarstvo nastaviti odgovorno da postupaju u interesu svih građana i očuvanja ustavnog poretka zemlje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis