Biznis vesti

Rešen problem sa plaćanjem na POS terminalima: NBS obaveštena da je uspostavljen normalan režim rada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/06/2024

-

13:14

Rešen problem sa plaćanjem na POS terminalima: NBS obaveštena da je uspostavljen normalan režim rada
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pojedine banke u Srbiji obavestile su klijente da postoji problem u vezi sa prihvatanjem platnih kartica u određenim maloprodajnim objektima u Srbiji i postavile obaveštenje na svojim portalima. U Narodnoj banci Srbije su naveli da je današnji prekid u prihvatanju platnih kartica na značajnom broju prodajnih mesta u zemlji je bio uzrokovan tehničkim problemom i da su u međuvremenu obavešteni da je incident rešen i da je uspostavljen normalan režim rada. 

"Prema raspoloživim informacijama, današnji prekid u prihvatanju platnih kartica na značajnom broju prodajnih mesta u zemlji je bio uzrokovan tehničkim problemom na strani jednog od vendora POS terminala koji pruža usluge većem broju poslovnih banaka. Narodna banka Srbije je obaveštena da je incident rešen i da je uspostavljen normalan režim rada. Na terminalima kod kojih je postojao problem, nije bilo moguće realizovati plaćanje platnom karticom, nezavisno od kartičnog brenda", naveli su za Euronews Srbija u NBS.

Ranije danas pojedine banke su na svojim sajtovima obavestili klijente o problemu.

"Poštovani, obaveštavamo Vas da trenutno postoji problem u komunikaciji sa vendorom na teritoriji Republike Srbije u vezi prihvatanja platnih kartica na POS terminalima. Vendor radi na hitnom rešavanju ovog problema i očekujemo da će biti rešen u najkraćem mogućem roku. Hvala Vam na strpljenju i razumevanju", navela je na sajtu jedne banke.

Vendori su posrednici između banaka, kartičara i korisnika.

U jednoj trafici koja ima POS terminal su za Euronews Srbija naveli da kupci u tom objektu nisu imali probleme sa plaćanjem platnim karticima, ali da su se istovremeno požalili da kupljenu robu u u supermarketu nisu mogli da plate karticom.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis