Biznis vesti

Ministarka Mesarović u Japanu: Srbija je atraktivna investiciona destinacija

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2024

-

11:57

Ministarka Mesarović u Japanu: Srbija je atraktivna investiciona destinacija
Ministarka Mesarović u Japanu: Srbija je atraktivna investiciona destinacija - Copyright Tanjug/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka privrede Andrijana Mesarović rekla je danas u Japanu na sastanku sa predstavnicima japanske kompanije Itoču da je Srbija atraktivna investiciona destinacija zbog političke i ekonomske stabilnosti, konkurentnih operativnih troškova, optimalne geografske lokacije i kvalifikovane radne snage.

Reč je o jednom od najvećih konglomerata specijalizovanih za trgovinu na veliko koji u Japan uvozi sve, od energije i metala, do hrane i tekstila, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Na sastanku, u japanskom gradu Umeda, predstavljene su prednosti koje Srbija nudi kompanijama zainteresovanim da ulažu u našu zemlju.

Istaknuto je da je Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner i da japanski investitori mogu očekivati podršku u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Tanjug/Đorđe Krstić

 

"Naša zemlja jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi i atraktivna investiciona destinacija zahvaljujući političkoj i ekonomskoj stabilnosti, konkurentnim operativnim troškovima, optimalnoj geografskoj lokaciji i kvalifikovanoj radnoj snazi", naglašeno je na sastanku.

Osim ministarke privrede, u državno-privrednoj delegaciji Srbije su i ministar trgovine Tomislav Momirović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis