Biznis vesti

Trocifrena stopa rasta prihoda od stranih turista u Srbiji: Devizni priliv u prvom kvartalu ove godine 575 miliona evra

Komentari

Autor: Fonet

04/06/2024

-

15:39

Trocifrena stopa rasta prihoda od stranih turista u Srbiji: Devizni priliv u prvom kvartalu ove godine 575 miliona evra
Trocifrena stopa rasta prihoda od stranih turista u Srbiji: Devizni priliv u prvom kvartalu ove godine 575 miliona evra - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je u prvom kvartalu ove godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista koji su za 127 odsto veći u odnosu na prvi kvartal 2019. godine, saopštilo je danas Ministarstvo turizma i omladine.

U najnovijem barometru Svetske turističke organizacije (UN Tourism) Srbija je jedina dostigla trocifrenu stopu rasta prihoda od stranih turista.

Devizni priliv od turizma u prvom kvartalu ove godine godini je 575 miliona evra, što je za 127 odsto više nego periodu januar-mart 2019. godine, kada su prihodi od stranih gostiju bili 252 miliona evra.

Srbija u prva četiri meseca ove godine nastavlja da beleži rast turističkog prometa, jer su strani gosti ostvarili povećanje dolazaka za 10 odsto, a noćenja za pet odsto, što zajedno sa projekcijama o popunjenosti smeštajnih kapaciteta u nastavku godine ukazuje da će 2024. godina biti rekordna godina za turizam Srbije, navodi se u saopštenju

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis