Biznis vesti

Ceo prostor Stare šećerane na Čukarici je zaštićen, Vesić: Tamo je nemoguće bilo šta graditi, ostaje KPGT

Komentari

Autor: Fonet

04/06/2024

-

11:30

Ceo prostor Stare šećerane na Čukarici je zaštićen, Vesić:  Tamo je nemoguće bilo šta graditi, ostaje KPGT
Ceo prostor Stare šećerane na Čukarici je zaštićen, Vesić: Tamo je nemoguće bilo šta graditi, ostaje KPGT - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je ceo prostor Stare šećerane na Čukarici "zaštićen, da je kulturno dobro i da je tamo nemoguće bilo šta graditi".

On je, povodom informacije da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila prodaju Stare šećerane na Čukarici, rekao na RTS da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nadležno za urbanizam kada su u pitanju takve lokacije i istakao da "nikada neće promeniti plan i nikada neće biti skinuta zaštita".

"Moja poruka onima koji eventualno žele da kupe, ako žele da ulažu u kulturu da sve to obnove, da revitalizuju dobro su došli. Ako misle da će nešto graditi na tom prostoru neće graditi ništa, tako da džabe bacaju pare.Tamo će ostati KPGT i to treba da postane jedno od kultnih mesta gde će se okupljati umetnici, gde će se osećati duh grada", rekao je Vesić. 

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je polovinom maja prodaju Prve srpske fabrike šećera Dimitrije Tucović 1898" iz Beograda, po početnoj ceni od oko 680,7 miliona dinara.

Nepokretna imovina stare šećerane na Čukarici u ulici Radnička 3 prodaje se metodom javnog nadmetanja. O tome višemožete pročitati OVDE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis