Biznis vesti

Na Weekend.17 dolazi profesor sreće, hroničar medija, a u dvorište nam stiže i Andrija Jarak

Komentari

Autor: PR

09/05/2024

-

10:00

Na Weekend.17 dolazi profesor sreće, hroničar medija, a u dvorište nam stiže i Andrija Jarak
Na Weekend.17 dolazi profesor sreće, hroničar medija, a u dvorište nam stiže i Andrija Jarak - Copyright Promo/Marko Lopac

veličina teksta

Aa Aa

Weekend.17 biće najveći Weekend do sada jer će se od 19. do 22. septembra na dobro poznatoj adresi u Rovinju okupiti najveća imena iz sveta medija, komunikacija i biznisa, kako bi ispratili leto, nešto naučili, network-ovali i dobro se zabavili.

"Weekend ove godine slavi godinu pre punoletstva i možemo garantovati da će ovo biti najsadržajniji Weekend do sada. Formula uspeha festivala ostaje ista - spoj edukacije, spoj zabave do jutra, novih poznanstava i novih prilika. Ovo će ujedno biti i najveći Weekend, s čak tri festivala u jednom; Weekend Media Festival, HR.Weekend i AI.Weekend koji se ove godine održava prvi put. Paneli će biti inspirativni, delom provokativni ali svi će biti edukativni - svako će naći nešto za sebe. Rezervišite svoje mesto na vreme, jer će se Weekend.17 dugo prepričavati", naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend-u više ne trebaju dodatna predstavljanja - etablirani festival kroz godine je pomerao granice, otvarao prostore za dijaloge, sklapanje novih poslova i vrhunsku zabavu. Festival je iz godine u godinu rastao, a zahvaljujući Adrisu kao domaćinu i generalnom pokrovitelju, Rovinj poslednjeg vikenda leta postaje drugi dom svim profesionalcima iz sveta medija, komunikacija, marketinga i biznisa.

Ove godine na Weekend.17 dolazi Bob Garfild (Bob Garfield), legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert, kolumnista Washington Posta, The Guardiana  i dugogodišnji analitičar ABC News-a. Na panelu "Dead Man Walking" pričaće o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, što Garfild naziva digitalnom revolucijom, koja ima sve odlike industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja.

"Ukratko, gotovo je. Cela publika u Rovinju je nagrabusila. Zauvek. Ovo nije početak kraja. Ovo je sredina kraja. Za 15 godina: svetla se gase", najavio je Garfild optimistično svoje predavanje.

Promo/Lenka Pavlović

Bob Garfild

Takođe, u goste nam stiže Mikael Dalen (Micael Dahlen), profesor sreće, da dobro ste pročitali - sreće. Dalen će ponuditi nove perspektive o životu i radu i objasniti kako da se uskladi život i posao. Dalenova akademska karijera prati potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost, a napisao je i brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Kad sve sumiramo, njegovo predavanje ne smete propustiti.

Predstavljamo vam i "True crime na balkanski način". Andrija Jarak stiže i u naše dvorište, ali mi smo ga sami pozvali da moderira panel o kriminalu na Balkanu. Uz njega, na panelu će učestvovati i Filip Švarm, istaknuti dugogodišnji urednik nedeljnika "Vreme" i autor brojnih TV serijala, Vladimir Faber, bivši glavni upravnik policije, kao i Dario Todorović, scenarista i reditelj serijala "Dosje Jarak". Panelisti će osvetliti ključne izazove s kojima se suočavaju istraživači i pravosudni organi u borbi protiv organizovanog kriminala i ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentovanja zločina u regionu.

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend koji se odvija na istoj lokaciji u isto vreme oduševio je sve HR profesionalce, menadžere ljudskih resusrsa, poslodavce i predstavnike kompanija, a organizatori okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će ove godine raspravljati o razvoju i primeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima. Jedan od njih je i Mark Šulc (Marc Schulz), klinički psiholog s Harvarda. Šulc je koautor knjige "Dobar život" koja se zasniva na najdužem longitudinalnom istraživanju sreće na svetu - a traje već osam decenija. Naučni uvidi dr Šulca pomoći će HR stručnjacima da dublje razumeju kako podržati odnose između zaposlenih, podstaknu pozitivnu radnu kulturu i uvide kako se pojedinci razvijaju tokom svog životnog veka, posebno u kontekstu radnog mesta.

Uz to, Weekend.17 predstavlja i AI.Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Evrope i SAD-a. Jedan od njih je i Adam Silverman, autor pretraživača za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se usredsređuje na razvoj DevOps alata za programere agenata AI. Takođe, moći ćete da poslušate i savetnika za veštačku inteligenciju Tobijasa Cvingmana (Tobias Zwingmann). Njegovo predavanje, "Kako doživeti neuspeh s veštačkom inteligencijom – i kako uspeti", obećava da će pružiti duboke uvide u svet veštačke inteligencije. Kroz kombinaciju dubinske analize i praktičnih anegdota, stručnjak za veštačku inteligenciju Tobijas Cvingman rasvetliće principe koji stoje u osnovi uspešnih i neuspešnih projekata veštačke inteligencije, omogućujući polaznicima ne samo da započnu svoj sledeći poduhvat na polju veštačke inteligencije, već i da osiguraju njegov uspeh.

Hrvatska se dokazala kao tech zemlja s mogućnošću za dalji napredak, zato će Weekend.17 biti prvi od festivala koji povezuju komunikacijske, medijske i marketinške stručnjake s IT profesionalcima. Posetioce očekuju rasprave o aktuelnostima koje nam je donela veštačka inteligencija i o onome šta će doneti.

Vidimo se na Weekend.17, jer samo je jedan Weekend u godini. Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pratiti ovde i putem zvaničnih Instagram, Facebook, LinkedIN i TikTok kanala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis